Annons

Annons

Taktisk triumf för Johanna Larsson: "Medalj är roligt"

Johanna Larsson 0242 Johanna Larsson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Örgrytes Johanna Larsson stod för ett mycket väldisponerat 10000-meterslopp och när ett varv återstod kom ett resolut guldryck. "Medalj är roligt, men en extra bonus att lyckas med både medalj och personbästa", säger Johanna som sprang i mål på 34:04.68.

På kvinnornas 10000 meter startade Högby IF:s Hanna Lindholm mycket offensivt. Högbylöparen gick omgående loss från övriga fältet och skapade under loppets första kilometrar en rejäl ledning.

Så småningom började dock avståndet till de närmast jagande, Linköping GIF:s Carolina Johnson och Örgryte IS:s Johanna Larsson, att krympa och vid 6000 meter var duon ikapp Lindholm, som efter ytterligare ett par varv fick släppa.

- Jag visste att Hanna Lindholm var en stark guldkandidat och att det var ganska öppet där bakom. Men när vi kom ikapp henne kände jag att det fanns en möjlighet till att ta guldet idag, berättar Johanna Larsson i SVT:s sändning.

Linköpings Carolina Johnson anförde men strax före klockringningen tempoväxlade Johanna Larsson ordentligt och guldfajten var avgjord. Örgrytelöparen sprang sedermera i mål , 34:04.68, en kapning av personliga rekordet med närapå 28 sekunder.

- Det kändes bra i stort sett hela vägen. Jag lade mig i rygg och lät Carolina göra grovjobbet, så en eloge till henne som höll ett väldigt jämt och fint tempo som passade mig perfekt just i dag. Sedan drog jag spurten på sista varvet, säger Johanna.

Silver till Carolina Johnson på nya personbästat 34:10.61 och brons till Hanna Lindholm, 34:42.86.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER