Annons

Terräng-VM toppar påskhelgen

Karl Ottfalk 9396 Karl Ottfalk slutade fyra på terräng-EM i december.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Påskhelgen är en lugn period tävlingsmässigt i Sverige men i Belgrad avgörs under påskaftonen terräng-VM med två svenska deltagare. Dessutom pågår college-säsongen borta i USA för fullt med flera svenskar i aktion.

Annons

För första gången på många år har Sverige deltagare med på terräng-VM. Årets upplaga av mästerskapet avgörs i Serbiens huvudstad Belgrad och på plats finns Upsala IF:s Elsa Sundqvist och Lidingös Karl Ottfalk.

U20-juniorerna Karl och Elsa stod för fantastiska prestationer på terräng-EM i december vilket låg till grund för uttagningen till mästerskapet i Belgrad. Karl, som tävlade mot löpare upp till två år äldre än han själv, slutade då fyra i pojkarnas U20-klass medan Elsa blev fin femma, även det i U20-klassen.

I Belgrad blir motståndet tuffare med starka löpare från Afrika, USA och övriga världen. I U20-klassen springer flickorna sex kilometer och pojkarna åtta. Först ut av svenskarna på lördag är Elsa klockan 11.00 följt av Karl som startar 11.35. Loppen ska gå att på Eurovisionsport.com med start 10.50.

I USA har utomhussäsongen startat för de svenskar som tävlar för sina universitet. Under helgen avgörs bland annat Texas Relays i Austin där Täbys Oskar Edlund springer 400 meter häck och Angel Richmore från Malmö AI hoppar höjd och kastar spjut. Oskar öppnade sin utomhussäsong den gångna helgen med att springa 400 meter häck på 50.06. Mångkamparen Angel har i år varit halvmetern från sitt personliga rekord i spjut och har ett årsbästa på 46.01.

I Raleigh, North Carolina, springer Örgrytes Julia Nielsen både 800 och 1500 meter under helgen. Julias syster Wilma öppnar sin utomhussäsong med att under helgen springa 1500 meter på Stanford Invitational där även Caisa-Marie Lindfors kastar diskus.

Annons

Fler aktiva som ska tävla i USA kan tillkomma under de närmaste dagarna.

Onsdag 27 mars – lördag 30 mars

Texas Relays – Austin

Tävlande svenskar: Angel Richmore och Oskar Edlund
Resultat hittas här
Startlistor: män och kvinnor

***

Annons

Torsdag 28 mars – lördag 30 mars

Raleigh Relays – Raleigh

Tävlande svenskar: Julia Nielsen
Läs mer på tävlingens hemsida

***

Fredag 29 mars – lördag 30 mars

Annons

Stanford Invitational – Stanford

Tävlande svenskar: Wilma Nielsen och Caisa-Marie Lindfors
Läs mer på tävlingens hemsida

***

Lördag 30 mars

Terräng-VM – Belgrad

Tävlande svenskar: Elsa Sundqvist och Karl Ottfalk
TV-sändning finns här med start 10.50
Startlistor finns här
Läs mer på mästerskapets hemsida

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter