Annons

Annons

Thea Löfman till släggfinal: ”Äntligen!”

LÖFMAN Thea 9004 Thea Löfman kan ladda om inför fredagens släggfinal.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sverige ställde upp med tre tjejer i släggkvalet på U23-EM i Finland och bäst av dem lyckades Thea Löfman som med 63.49 tog sig final med det nionde bästa resultatet.

Först ut av de svenska deltagarna på U23-EM var Hillevi Carlsson. I släggkvalets första grupp nådde Hillevi 59.57 i sitt tredje kast och slutade på en 18:e plats totalt.

Direktkvalgränsen i kvinnornas slägga låg på 66.00, ett resultat Thea Löfman överträffat tidigare under säsongen. Thea övertygade med två kast över 63 meter och hennes 63.49 räckte till final. Emma Holmgren Löf nådde 58.41 och slutade på en 19:e plats.

– Det känns så skönt, äntligen! Jag har verkligen väntat på att ta mig till en final, sa Thea Löfman efter kvalet.

Filippa Sivnert missade precis avancemang till semifinal på 100 meter efter att ha slutat femma i sitt försöksheat på 11.73. De tre första i varje heat tog sig vidare och för att avancera på tid krävdes 11.68.

Angel Richmore föll olyckligt i sjukampens inledande häcklopp men samlade ihop sig och tangerade sitt personliga rekord i höjd med 1.77. Härnäst väntar kula och 200 meter för Angel.

Gabriella Jönsson hade ingen lyckad stavtävling. Efter att ha klarat 3.85 tog det stopp på 4.00.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER