Annons

Thobias Montler slutade som sexa i längdfinalen

Thobias Montler23 (6) Thobias Montler kommer från en säsong kantad av skador.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev ingen topplacering för Thobias Montler i längdfinalen. Han slutar sexa med ett hopp på 8 meter: ”Det som saknas är en hel säsong som har gått till skador”.

Annons

Thobias Montler kom till längdfinalen på en svettig elfteplats efter att ha hoppat 8.03 i kvalet. När det på torsdagskvällen var dags för final inledde han med ett åttametershopp. 8.00, närmare bestämt, vilket tog honom upp i ledning. Direkt efter hoppade dock Tentoglou från Gerkland och Pinnock från Jamaica 8.50 respektive 8.40, så ledningen fick Montler bara behålla i någon minut.

I andra hoppet sprang han bara genom och i det tredje blev det ett övertramp. Vid det här laget hade Pinnock också hoppat 8.50 och gått upp i ledning med ett bättre andrahopp än Tentoglou.

Thobias Montler lyckades inte öka i de sista omgångarna utan avslutade med 7.92, 7.87 och ett till övertramp. Det längsta hoppet, 8.00, räckte till en sjätteplats.

– Det som saknas är egentligen en hel säsong som har gått till skador och så ska man fajtas mot de bästa i världen på de längder som de gör idag, då kan man inte ha det facit jag har idag, säger Thobias Montler efter tävlingens slut.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Majken Söderlund Larsson 2458
Guide till U18-EM i Banská Bystrica

U18-EM i slovakiska Banská Bystrica pågår mellan 18 och 21 juli och Sverige skickar en trupp på 47 aktiva. I vår guide hittar ni allt ni behöver veta om mästerskapet.

LÄS MER
OS Guiden NY
Då tävlar svenskarna – din guide till OS i Paris

Friidrottstävlingarna på OS i Paris pågår mellan 1 och 11 augusti, men hur ska man kunna hålla koll på när alla svenskar tävlar? Här får du hjälp att ha full kontroll på OS i form av Svensk Friidrotts guide till mästerskapet.

LÄS MER