Annons

Annons

Thobias Montler slutade som sexa i längdfinalen

Thobias Montler23 (6) Thobias Montler kommer från en säsong kantad av skador.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev ingen topplacering för Thobias Montler i längdfinalen. Han slutar sexa med ett hopp på 8 meter: ”Det som saknas är en hel säsong som har gått till skador”.

Thobias Montler kom till längdfinalen på en svettig elfteplats efter att ha hoppat 8.03 i kvalet. När det på torsdagskvällen var dags för final inledde han med ett åttametershopp. 8.00, närmare bestämt, vilket tog honom upp i ledning. Direkt efter hoppade dock Tentoglou från Gerkland och Pinnock från Jamaica 8.50 respektive 8.40, så ledningen fick Montler bara behålla i någon minut.

I andra hoppet sprang han bara genom och i det tredje blev det ett övertramp. Vid det här laget hade Pinnock också hoppat 8.50 och gått upp i ledning med ett bättre andrahopp än Tentoglou.

Thobias Montler lyckades inte öka i de sista omgångarna utan avslutade med 7.92, 7.87 och ett till övertramp. Det längsta hoppet, 8.00, räckte till en sjätteplats.

– Det som saknas är egentligen en hel säsong som har gått till skador och så ska man fajtas mot de bästa i världen på de längder som de gör idag, då kan man inte ha det facit jag har idag, säger Thobias Montler efter tävlingens slut.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER