Annons

Annons

Tilde och Maja klara för längdhoppsfinal

JOHANSSON Tilde 9670

FOTO: DECA TEXT&BILD

Tre svenskor fanns med i längdhoppskvalet. Maja Åskag klarade direktkvalgränsen 6.50 i sista omgången med ett hopp på 6.59. Tilde Johansson hoppade 6.45 och slutade sexa i kvalet medan Emilia Sjöstrand tyvärr blev utslagen.

Bara timmar efter trestegsfinalen var det dags för Maja Åskag att kvala i längd tillsammans med Tilde Johansson och Emilia Sjöstrand. Maja inledde med 6.46, en centimeter längre än Tildes inledningshopp. Tilde lyckades inte öka i nästkommande hopp utan stannade på 6.45 som med god marginal räckte till en finalplats.

I tredje och sista hoppet klarade Maja direktkvalgränsen som var satt till 6.50. Med 6.59 hade hon kvalets näst längsta hopp, endast slagen av Larissa Iapichino som hoppade 6.67. Emilia Sjöstrand hoppade 6.13 i första omgången följt av två övertramp och slutade på en 17:e plats, för final krävdes 6.27.

Carl af Forselles och Ellior Duvert har båda inlett tiokampen starkt. Carl sänkte personliga rekordet på 100 meter med en tiondel ned till 10.80, även Elliot persade med 11.26. I andra grenen längd gjorde Elliot två kryss innan han i tredje omgången fick på 7.10. Carl började även han med ett ogiltigt hopp innan han gjorde 7.28 i andra omgången. I kula satte Elliot ännu ett personligt rekord med 13.63, för Carl blev det 11.42. I eftermiddag fortsätter tiokampen med höjd och 400 meter.

SVT Play sänder U23-EM här.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER