Annons

Annons

Trekampsseger för Duvert – knappa stafettförluster för Sverige

Ellior Finnkampen Elliot Duvert vann trekampen.

Elliot Duvert bärgade segern i männens trekamp, en fajt som Sverige vann med 12-10 över finländarna. I de långa stafetterna blev det däremot knappa förluster för Blågult.

Männens trekamp med Elliot Duvert, Andreas Gustafsson och Gabrien Heen som tävlande för Sverige, inleddes med höjdhopp. Elliot Duvert fick en bra start och hoppade 2.03. Andreas Gustafsson klarade 1.91 och Gabriel Heen 1.85 innan det var dags för nästa gren som var kula.

I kulringen gick det bäst för Gabriel Heen som fick iväg kulan hela 16.19 meter. Elliot Duvert stötte 13.08 och Andreas Gustafsson 12.42.

Inför det avgörande loppet över 110 meter häck var Gabriel Heen i ledning före Elliot Duvert och Andreas Gustafsson på femte plats.

Det blev Andreas Gustafsson som vann den korta häcken vilket tog honom upp på en fjärdeplats. Elliot Duverts andraplats i loppet gav honom segern i trekampen och Gabriel Heens femteplats gav honom just en femteplats i trekampen. Grenen slutade 12-10 till Sverige.

I herrarnas långa stafett segrade finländarna på 3:08.69. Det blågula laget (Marcus Tornée, Emil Johansson, Mattias Waernulf, Kasper Kadestål) fick en bra start och växlade i ledning efter både sträcka 1 och 2. Inför avslutningssträckan hade dock finländarna fått en lucka och Sveriges avslutare Kasper Kadestål fick också en jobbig start där han var nära att snubbla. Kasper, som segrade i lördagens individuella 400-meterslopp, gjorde dock en mycket stark sträcka och var så när att till slut sega sig förbi finländaren på upploppet. Sverige sprang i mål på 3:08.87, slagna med blott 18 hundradelar.

Även på damsidan blev det en knapp finsk vinst på 4 x 400 meter. Sverige (Jonna Claesson, Moa Granat, Josephine Risberg Thoor, Lisa Lilja) startade dock vasst och var i en knapp ledning efter första sträckan, en ledning som drygades ut på andrasträckan. Sedan tog dock Finland över kommandot och väl i mål skrevs finskornas segertid till 3:33.39. Svenskorna blev slagna med 28 hundradelar.

***

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Relaterade nyheter