Annons

Annons

Två svenska killar i final på 400 meter häck

EDLUND Oskar 9685 Oskar Edlund är en av två svenska i final på 400 meter häck.

Tre killar och en tjej gick vidare till semifinal på 400 meter häck. Väl i semin lyckades David Thid och Oskar Edlund båda ta sig till final medan Hanna Karlsson och Karl Wållgren tyvärr blev utslagna.

I killarnas första semifinal på 400 meter häck fanns både David Thid och Karl Wållgren med. David öppnade försiktigt men hade krafter kvar på slutet och kunde gå i mål som fyra på det nya personliga rekordet 50.63. För att ta sig till final behövde man vara bland de tre första eller ha någon av de två utöver det snabbaste tiderna. Karl öppnade hårt i motvinden på bortre långsidan men stumnade något på slutet, i mål blev han sexa på 50.92 och utan möjlighet att avancera till final.

– Jag gick ut ganska lugnt och det var tuff motvind på bortre långsidan men sen kunde jag avsluta snabbt, sa David efter loppet.

I den andra semifinalen öppnade Oskar Edlund hårt men behärskade farten och kunde kontrollerat ta sig i mål som tvåa på 50.28. Endast fyra löpare i den andra semin hade snabbare tid än David vilket gjorde att både han och Oskar är klara för söndagens final.

– Jag gick ut ganska hårt sen gjorde jag en av mina sämsta kurvor någonsin. Jag lyckades ändå reda ut det på slutet och gå till final, säger Oskar Edlund.

Hanna Karlsson satte i går nytt årsbästa i försöken med 57.97. I semifinalen hade Hanna det tyngre och kom i mål som sexa i den andra semin på 58.86.

SVT Play sänder U23-EM här.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER