Annons

Annons

U23-EM brons på 400 meter häck för Oskar Edlund

EDLUND Oskar 9980 Fjärde svenska medaljen under mästerskapet togs av Oskar Edlund.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Två svenska killar fanns med i finalen på 400 häck vid U23-EM i finska Esbo. Oskar Edlund lyckades knipa bronsmedaljen på nya personliga rekordet 49.57 efter att ha gått ut hårt. David Thid slutade sexa på 51.10.

Oskar Edlund avancerade enkelt på placering från semifinal medan David Thid tog sig vidare på tid tack vare det nya personliga rekordet 50.63. I finalen öppnade Oskar hårt och var i ledning efter halva loppet medan David öppnade mer försiktigt.

In på upploppet var det helt lika mellan fyra löpare där Turkiets Ismail Nezir rann ifrån de övriga till seger på 49.19. Hans landsman Berke Akcam var med 49.48 nio hundradelar före Oskar och tog hand om silvermedaljen. Oskar sänkte sitt personliga rekord från 49.94 ned till 49.57 som bronsmedaljör, för David Thid blev finalen något långsammare än semin och han slutade sexa på 51.10.

– Jag kände att i dag kommer jag att gå för det. Vindarna var perfekta, medvind första raksträckan så det var bara att flyta på. När jag ska gå från 13 till 14 steg är det något i huvudet som gör att jag inte vill ta några risker och gör i princip ett hopp över den häcken. Man förlorar väldigt mycket på det och i dag förlorar jag ett guld, säger Oskar Edlund.

I tjejernas diskusfinal slutade Molly Broback på en tolfte plats med 48.13. Vann gjorde nederländksan Alida van Daalen som tog sitt andra guld under mästerskapet efter att ha vunnit kulfinalen i torsdags.

SVT Play sänder U23-EM här.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER