Annons

Annons

VM-formsvässning i Malmö, veteran-SM i Göteborg och OCR-fest i Torshälla

Daniel Ståhl (16) Daniel Ståhl under Folksam Grand Prix i Karlstad.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På lördag avslutas sommarens FGP-serie när Malmö återigen står som värd för en deltävling. På Folksam Grand Prix Malmö tävlar Daniel Ståhl inför en ny hemmapublik, som får se en rad VM-aktuella svenskar i tufft internationellt motstånd. Helgen bjuder även på ett veteran-SM i Göteborg och OCR-tävlingar på hög nivå i Torshälla.

En rad VM-aktuella svenskar vässar formen på Folksam Grand Prix Malmö nu på lördag. Kan du inte vara på plats så sänds tävlingen i SVT1/SVT Play 15.30–17.30.

HÄR hittas tävlingens hemsida och HÄR kommer du direkt till startlistorna.

Som så ofta blir det spännande att följa männens diskus där Daniel Ståhl och Simon Pettersson vill kasta långt med exakt två veckor kvar till kvalet på VM i Budapest. För Daniel, som flyttade till Malmö i våras, blir detta första tävlingen inför nya hemmapubliken.

Andra givna svenska VM-resenärer som också tävlar på Malmö Stadion är längdhopparen Thobias Montler och kulstöterskan Fanny Roos, och på 800 meter får vi se Andreas Kramer och Hanna Hermansson.

Andra VM-aktuella deltagare är Max Hrelja och Joel Bengtsson på korta häcken, Julia Henriksson som kör både 100 m och 200 m, samt diskuskastaren Caisa-Marie Lindfors.

Veteran-SM på Slottsskogsvallen – genrep inför veteran-VM

Under helgen väntar även en härlig friidrottsfest i Göteborg där Veteran-SM ska avgöras. Slottsskogsvallen kommer att fyllas av aktiva mellan 35 och 100 år och såväl för deltagare som funktionärer blir arrangemanget ett fint genrep inför det som stundar på samma arena 2024: Veteran-VM!

HÄR finns all info om Veteran-SM.

På Göteborgs Friidrottsförbunds hemsida finns inspirerande läsning om veteranfriidrott – spana gärna in följande artiklar:

“Men nu har jag vänt på det och känner; Jag ska vara en förebild”

Göteborg Friidrott möter Majornas IK “Seniorerna”

Göteborg Friidrott möter Bibbi Lind

Prestigefyllda OCR-tävlingar Torshälla

Även den som gillar OCR (Obstacle Course Racing) har en händelserik helg framför sig. I Torshälla kommer Tors Trophy Super Weekend att avgöras både som riksmästerskap och världscup. Både nationella och internationella stjärnor deltar under helgen där tre olika lopp avgörs: 3 km på fredag kväll, 12 km på lördag förmiddag samt 400 meter på söndagen.

Nytt för i år är att loppen över 3 km och 400 meter även fungerar som Svenskt Riksmästerskap i OCR. Därutöver kommer 12 km och 400 meter vara en del av världscupen i OCR (World Series).

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER