Annons

Annons

VM-tävlingarna uppskjutna på grund av oväder

Budapest 2023

På grund av åska och oväder valde VM-arrangören att skjuta på starten av 20km gång. Loppet med Perseus Karlström skulle ha dragit i gång 08.50, ny starttid är 10.50. Senare under förmiddagen kom även beskedet att samtliga tävlingar inne på arenan skjuts upp en timme.

VM i Budapest har fått en försenad start när åska och regnoväder drog in över den ungerska huvudstaden. För att inte riskera säkerheten för gångarna valde man att skjuta upp tävlingarna två timmar. 20km gång för män med Perseus Karlström startar 10.50.

– En speciell start på VM såklart, men det är bara att gilla läget. Och det är samma förutsättningar för såväl gångarna som de som ska tävla på arenan, om det skulle bli förskjutningar även där, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

– Perseus är mycket rutinerad och cool i situationen. Vi ser fram emot starten, när den än sker.

Under förmiddagen kom även besked att samtliga tävlingar inne på arenan skjuts upp en timme med start klockan 11.30.

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

TV12 och TV4 Play sänder med start 08.30 och går sedan över till TV4 klockan 12.00.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER