Annons

Annons

Wilma Nielsen klar för mästerskapets andra final

NIELSEN Wilma 9582 Wilma Nielsen kommer springa final på 1500 meter.

Drygt tolv timmar efter sjätteplatsen på 800 meter ställde sig Wilma Nielsen på startlinjen igen för att springa försökslopp på 1500 meter. Topp fyra i varje heat tog sig vidare och Wilma hade inga problem att knipa den fjärde platsen.

Systrarna Nielsen har haft ett hektiskt schema under U23-EM i Finland. För Wilma kommer det att bli fyra lopp på fyra dagar efter att hon avancerat till sin andra final.

Endast de fyra första löparna i mål från de tre försöksheaten avancerade till final på 1500 meter, inga tider. I det första heatet låg Wilma hela tiden med i klungan utan att vara framme och dra, med upploppet kvar kunde hon lägga in ytterligare en växel och till synes enkelt säkra den fjärde platsen till final på 4.19.25.

– Det blir ett mer taktiskt lopp när det bara är fyra placeringar som går vidare och det passar mig, jag är snabb, säger Wilma Nielsen.

I det tredje heatet släppte Julia Nielsen kontakten med tätgruppen men gjorde en stark avslutning. I mål var hon femma och dessvärre utslagen på 4:22.86, drygt en sekund från fjärdeplatsen.

Det blev ingen lyckad dag för stafettlagen på 4x100 meter. De svenska killarna växlade bort sig redan i första växeln medan tjejerna gjorde ett bra lopp och låg fyra fram till sista sträckan då Famke Persson tyvärr fick en skada i baksidan av låret.

SVT Play sänder U23-EM här.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER