Annons

Annons

56.61 i VM-debuten på 400 meter häck för Moa Granat

Moa Granat 1602 Moa Granat gjorde karriärens tredje snabbaste lopp i VM-debuten.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Moa Granat vann för knappt två veckor sedan guld på U20-EM i Jerusalem och ställdes på VM i Budapest mot den absoluta världseliten. I det tredje försöksheatet på 400 meter häck slutade hon sjua på 56.61 och tog sig inte vidare till semifinal.

Vallentunas Moa Granat har haft en fin säsong med deltagande på Lag-EM, guld på både SM och U20-EM samt ett nytt personligt rekord på 56.43 som hon sprang på under Karlstad Grand Prix.

I Budapest gjorde 19-åriga Moa VM-debut på 400 meter häck och mötte i det tredje försöksheatet Andrenette Knight från Jamaica som i år sprungit på 53.26. Moa startade på bana fyra och Knight på banan utanför öppnade snabbast men även svenskan inledde starkt och var halvvägs in i loppet bra med.

Moa lyckades inte avsluta lika starkt som de övriga och kom in på upploppet som sjua, en placering hon höll in i mål. Tiden för Vallentunalöparen blev 56.61, hennes tredje snabbaste i karriären. I kampen om heatsegern fick Knight se sig slagen i mål av Bahrains Kemi Adekoya som med 53.56 satte asiatiskt rekord.

– Jag är jätteglad över att vara här och det var en väldigt häftig upplevelse men jag hade hoppats på mer av själva loppet. Det är en cool känsla med så mycket publik runt hela arenan men jag blev lite stressad av de andra löparna och blev chockad när de drog i väg så fort. Nu är det snart Finnkampen och jag är glad att det finns en tävling kvar. Det ska bli så kul att tävla där, säger Moa Granat.

De fyra första i mål tog sig vidare på placering och ytterligare fyra tider avancerade till semifinal. För att ta sig vidare på tid krävdes 55.29.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER