Annons

Annons

Det händer i helgen – Henrik Larsson "väldigt taggad"

Henrik Larsson 1TW 2474

FOTO: DECA TEXT&BILD

Kommande helg är späckad med spännande friidrott – bland annat Henrik Larssons årsdebut i Dortmund, Quality Hotel Games i Växjö och inomhus-SM mångkamp i Sollentuna. Tävlingarna i Växjö och Sollentuna sänds på Friidrottskanalen.

Inomhussäsongen är numera i gång för fullt och här nedan listar vi en del av det som väntar kommande vecka. Som vanligt fyller vi på allt eftersom nya uppgifter dyker upp.

 

Sparkassen Indoor Meeting Dortmund, lördag 20 januari

Efter fjolårets succé är det till helgen dags för Henrik Larsson att göra årets första tävling. 60 meter står på programmet och på Sparkassen Indoor Meeting Dortmund ställs Götasprintern mot bland andra italienaren Samuele Ceccarelli som vann fjolårets inomhus-EM i Istanbul, nederländaren Joris van Gool som vann brons på inomhus-EM 2019 och hemmalöparen Joshua Hartmann som har det tyska rekordet på 200 meter.

- Formen känns bra tycker jag. Jag är starkare och snabbare på träning nu än vad jag var denna period förra året så det är lovande, säger Henrik som gillar den tuffa konkurrensen.

- Jag förväntar mig att det kommer att gå fort. Det är svårt att säga exakt, men jag är väldigt taggad i alla fall.

- Det allra viktigaste för mig är att jag får till två stabila lopp rent utförandemässigt samt att kroppen känns bra innan, under och efteråt.

Klockan 16.45 avverkas försöksloppen på 60 meter och finalen är planerad till 17.55.

All info inklusive resultat hittas via tävlingens hemsida, där det också finns länk till en livestream. 

 

CMCM Indoor Meeting, Luxemburg, söndag 21 januari

Melwin Lycke Holm, Nora Lindahl och Michaela Meijer ska vara med på galan i Luxemburg - här hittas startlistor och liveresultat.

Melwin har hittills i år inomhuspersat i längd med 7.51 medan årsbästat efter två höjdtävlingar är 2.13. Nora Lindahl som bor och verkar i Luxemburg inledde 2024 med att sätta nytt inomhuspers på 200 meter med 23.71, nu ska hon springa 60 meter. Michaela inledde året med 4.10 i Sittard, Nederländerna.

tävlingens hemsida finns även länk till en livesändning.

 

Quality Hotel Games, Telekonsult Arena Växjö, 19-21 januari

På hemmaplan tävlas det bland annat i i Växjö där vi får se många spännande starter, och tävlingen kan följas fredag-söndag på Friidrottskanalen.

I startlistorna på sprintgrenarna hittas namn som Tilde Johansson, Julia Wennersten, Julia Henriksson, Elvira Tanderud, Moa Granat, Hanna Karlsson, Lisa Lilja, Hugo Kündig, Linus Pihl, Thomas Jones, Thobias Montler, Zion Eriksson, Nick Ekelund-Arenander, Kasper Kadestål, Emil Johansson, William Trulsson och Karl Wållgren. Och även i teknikgrenarna kommer vi att få se goda resultat i Växjö.

Här hittas startlistorna

Liveresultat

Här kommer du till Friidrottskanalen

 

ISM, IJSM & UISM mångkamp inomhus, Sollentuna Friidrottshall, 20-21 januari

I Sollentuna kommer årets första svenska mästare att koras och även denna tävling kan följas live på Friidrottskanalen.

I damernas femkamp heter förhandsfavoriterna till titeln Bianca Salming och Lovisa Karlsson. Utom tävlan deltar även österrikiskan Ivona Dadic.

I herrarnas sjukamp så får vi bland andra se Marcus Nilsson, Andreas Gustafsson och Carl Af Forselles göra upp om medaljerna.

Här hittas startlistor och resultat

Här kommer du till Friidrottskanalen

 

Fler tävlingar i Sverige? Jajamän.

Täby vinterspel i Sätra Friidrottshall, 19-21 januari, tävlar bland andra Sara Wiss, Katharina Gråman, Moa Hjelmer, Ayla Hallberg Hossain, Tom Kling-Baptiste, Simon Plesse, Anton Levin, Sidrak Afework, Fabian Delryd och Joakim Hellbratt. Här hittas startlistor och resultat och HÄR kan du få mer info om Westinghouse Inlagda Gurkspel i Västerås, 20-21 januari.

Slutligen även några ord om inledningen av nästa vecka. Utöver Idrottsgalan på måndag och Friidrottsgalan på tisdag så stundar Bannister Ignition Göteborg på måndagen, där bland andra Majken Söderlund Larsson, Saga Provci, Lovisa Lindh och Leo Magnusson årsdebuterar på 1500 meter.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER