Annons

Annons

2024 öppnar starkt – nya personliga rekord för Arbinge, Pihl och Lycke Holm

Jesper Arbinge22 (1)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Flera av de svenska friidrottarna har vässat formen rejält i höst och slår nu i säsongsinledningen nya personliga rekord. Inte bara Jesper Arbinge, utan även bland andra Melwin Lycke Holm visar sig vara bättre än någonsin.

Inomhussäsongen bjuder under helgen bland annat på två stora tävlingar, Startskottet i Göteborg och Örebro Indoor Games. Och många visar god form redan nu i säsongens inledning, bland andra kulstötaren Jesper Arbinge och Linus Pihl som båda förbättrade sina personliga rekord i Göteborg. Och i Örebro pressade Melwin Lycke Holm och Joakim Hellbratt varandra till nya personliga rekord i längdgropen.

Jesper Arbinge, Spårvägens FK, stötte en relativt jämn serie i Göteborg där alla godkända stötar var över 19 meter. Redan i den första stöten fick han iväg kulan 19.56, som var bättre än hans tidigare personliga rekord, såväl utomhus som inomhus. Men i den femte omgången flög kulan ytterligare en centimeter längre och landande på 19.57. Ett prydligt pers och ett nytt svenskt årsbästa.

Vi fick se några snabba tider på löparbanorna också under Startskottets första dag. Lerum Friidrotts Linus Pihl hade en bra dag och vann 60-metersfinalen på 6.83, vilket tar honom upp på en andra plats på årsbästalistan bakom Simon Plesse. Men ännu bättre gick det för Lerumlöparen på 200 meter där han lyckade springa på nytt personligt rekord och ny svensk årsbästatid, 21.52.

På damsidan var det Olivia Lundberg från Mölndals AIK som var snabbast av alla på 60 meter, och sprang i mål på 7.39 i finalen. Andra snabbast i Göteborg var klubbkompisen Michelle De Silva som i finalen sprang på 7.47 och tredje bästa tid från dagen var Ullevis Elvira Tanderuds 7.49 från försöket. De tre slår sig in på platserna 2–4 på årsbästalistan bakom MAI:s Julia Henriksson.

Även i höjdtävlingen för P17 blev det ett mycket fint resultat genom Sävedalens Svante Svenssons nya pers på 2.07, vilket tar honom upp som tvåa bland seniorerna i Sverige i år bakom Melwin Lycke Holm. 

Och i stavtävlingen fick vi se Robin Jacobsson från Ullevi FK hoppa 5.30 – nytt personligt rekord och nytt svenskt årsbästa. 

Startskottet fortsätter i morgon söndag och du kan hitta alla resultat från tävlingarna här.

Nya pers för Lycke Holm och Hellbratt efter längdduell

Det blev en riktigt rafflande duell mellan Kils AIK:s Melwin Lycke Holm och Huddinge AIS Joakim Hellbratt i längdgropen i Örebro. De två pressade varandra till allt längre längder och i den sista omgången klämde båda två i med nya personliga rekord. Melwin hoppade 7.51 och gick hem med segern före Joakim som hoppade 7.47. Det innebär att Melwin Lycke Holm nu är etta på årsbästalistan före just Joakim Hellbratt.

Melwin Lycke Holm innehar även förstaplatsen på årsbästalistan i höjdhopp. Om han förbättrar sitt årsbästaresultat även i höjd får vi veta i morgon när han åter tävlar i Örebro.

Det blev ett nytt svenskt årsbästa även på damsidan i längdgropen när Turebergs FK Ayla Hallberg Hossain hoppade 6.14.

Örebro Indoor Games fortsätter under söndagen och du hittar alla resultat här.

***

Läs också

Det händer i veckan i Friidrottssverige

Skönt kvitto för Granat – "Känns så klart väldigt bra"

Plesse persade direkt

Nora slog till i årets första lopp – "Finns absolut mer"

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER