Annons

Jesper Arbinge över 20 meter på Turebergskastet

Jespere Arbinge Jesper Arbinge.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Den stora kasttävlingen Turebergskastet hade en fin förstadag med såväl bra väder som imponerande resultat. En av de som imponerade allra bäst var Jesper Arbinge som stötte över 20 meter för första gången i karriären.

Annons

Kastarna som tävlade i Stora Turebergskastet i Sollentuna under lördagen kunde knappast klaga på vädret när temperaturen låg över 20 grader, himlen var blå och solen sken.

En som verkligen tog vara på de fina förutsättningarna var Spårvägens Jesper Arbinge som visade sitt livs bästa form i kulringen. Han drämde till med en kanonstöt och satte ett nytt personligt rekord med nästan en halvmeter. Stöten som mätte 20.03 gör att Jesper tar sig in som delad tia på Sverigebästa-listan genom tiderna. Han delar tiondeplatsen med klubbkamraten Kent Larsson, som även han stötte 20.03 1993.

Trots sin superstöt vann Jesper Arbinge inte tävlingen, utan det gjorde norrmannen Marcus Thomsen med 21.05. Trea kom Örgrytes Leo Zikovic som även han stötte nytt pers med 18.07.

Även Hässelbys Vanessa Kamga trivdes på Sollentunavallen denna lördagseftermiddag. Efter att ha inlett med ett tämligen misslyckat 48-meterkast fick hon luft under diskusen i andra omgången och den landade på 61.63, hennes längsta kast hittills under säsongen. Kastet räckte även till seger, före de två klubbkompisarna från Spårvägen, Emma Ljungberg och Daniella Persson som kom tvåa och trea på 55.28 respektive 53.01.

Överlägsen Ragnar Carlsson

Annons

Hässelbys Ragnar Carlsson, som nyligen slog nytt personligt rekord med ett mäktigt kast på 77.57, var ohotad segrare i herrarnas släggtävling. Efter ett inledande kryss satte han tre kast mellan 73 och 74 meter. I den femte omgången ökade han till 76.07, hans sjätte längsta kast i karriären. Längre än så blev det inte för Ragnar den här kvällen, utan sista kastet mätte 74.40.

I damernas släggtävling var det jämnare, men Thea Löfman från Malmö AI, som även hon nyligen slog nytt pers, tog till slut hem segern på 68.95 före Spårvägens Rebekca Hallerths 68.49.

I morgon fortsätter Turebergskastet på Sollentunavallen med juniorklasserna.

Alla resultat från Stora Turebergskastet hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER