Annons

Annons

Maria Freij nia genom tiderna på 800 meter

Maria Freij 2024 Maria Freij, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Malmö AI:s Maria Freij visade under helgen att hon har något stort på gång. I Schweiz satte hon nytt personligt rekord på 800 meter med 2:03.79 och gick in som nia genom tiderna i Sverige på distansen inomhus. Dagen efter satte hon dessutom nytt Sverigebästa på den sällan löpta sträckan 600 meter.

Under helgen fick vi se flera fantastiska resultat av våra svenska medel- och långdistansare. Bland annat fina lopp av Yolanda Ngarambe på 1 mile, Tilda Månsson på 3000 meter och Jonathan Grahns svenska rekord på 1 mile.

I lördags tävlade Maria Freij i Magglingen, Schweiz, där hon tangerade sitt personliga utomhusrekord på 800 meter med 2:03.79 och gick därmed upp som nia genom tiderna i Sverige inomhus. Maria Akrakas svenska rekord på 2:00.01 har stått sig sedan februari 1998.

Hon avslutade helgen med att springa 600 meter under söndagen. Hennes 1:28.48 är den snabbaste tiden genom tiderna av en svensk kvinna på distansen även om 600 meter inte har någon officiell rekordstatus.

Se alla resultat från Magglingen här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER