Annons

Ngarambe krossade svenska rekordet på 1 mile

K 3000M 7810 Yolanda Ngarambe, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Turebergs Yolanda Ngarambe såg till att det blev inte mindre än tre svenska rekord under söndagen. På Millrose Games, en del av World Athletics Indoor Tour Gold, sänkte Yolanda sitt eget svenska rekord på 1 mile med nästan fem sekunder.

Annons

Söndagen inleddes med att Turebergs Andreas Almgren satte svenskt på halvmaraton med den fantastiska tiden 59:23. Under eftermiddagen sänkte Julia Henriksson från Malmö AI det svenska rekordet på 200 meter med nio hundradelar till 23.06.

Söndagens tredje svenska rekord kom strax innan klockan 21 på kvällen i New York. Yolanda Ngarambe hade fått en inbjudan till att springa den klassiska Wanamaker Mile under Millrose Games mot tufft internationellt motstånd.

Yolanda placerades sig långt bak i fältet inledningsvis och låg nia efter halva loppet. Hon gjorde en otroligt stark avslutning och plockade fem placeringar på de sista varven. Hon kom in i mål som fyra på tiden 4:23.68, en förbättring av hennes eget svenska rekord på distansen med nästan fem sekunder.

Elle St. Pierre satte amerikanskt rekord som vinnare på 4:16.41 och det sattes inte mindre än fem nationsrekord i det snabba loppet.

Se alla resultat från Millrose Games här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter