Annons

Annons

Nytt Sverige-bästa av Oskar Edlund

Oskar Edlund22 Oskar Edlund (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

I USA är det stor Conference-helg och flera svenskar har redan levererat fina resultat. En av dem är Oskar Edlund som putsade sin egen Sverige-bästa-notering på 600 yards.

Täbys Oskar Edlund har visat mycket fin form på sistone. Nyligen sänkte han sitt personliga inomhusrekord på 400 meter med över sekunden ned till 46.94. Natten till lördag svensk tid slog han till igen. Detta på hemmaplan i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, och på den för oss udda distansen 600 yards.

Oskar, som i USA tävlar för Texas Tech, var under fredagen näst snabbast i försöksloppen med tiden 1:08.59. Det är en sänkning av personbästat tillika Sverige-bästat från ifjol med 6 hundradelar. Finalen avgörs under lördagen.

På samma tävling stod Malmö AI:s Angel Richmore för en fantastiskt fin femkamp. Angel som tävlar för Oklahoma slutade tvåa på 4262 poäng efter följande serie: 60 mH: 8.64 (förbättrat personligt rekord med 6 hundradelar) – höjd: 1.80 – kula: 14.09 – längd: 5.75 – 800 m: 2:27.61.

22-åringens tidigare personbästa var 4076 poäng och med 4262 poäng slår sig Angel in som Sverigeåtta genom tiderna.

Alla resultat hittas via tävlingens hemsida.

***

På Mountain West Indoor Track & Field Championships i Albuquerque, New Mexico, försvarade Emilia Sjöstrand sin titel när hon vann längdtävlingen på 6.48, vilket är tangerat personbästa och ett resultat som placerar henne på en delad tredjeplats på den svenska årsbästalistan. Under lördagen ska Hellashopparen, som i USA representerar San José, även tävla i tresteg.

Alla resultat hittas via tävlingens hemsida.

***

Även IFK Lunds Maja Maunsbach tangerade i natt sitt personliga rekord. På Big 10 Indoor Track And Field Championships i Geneva, Ohio, var Maja tredje snabbast i försöken på 60 meter häck med 8.18, exakt samma tid som hon noterades för i början av februari. Under lördagen väntar final för Maja, som i USA springer för Minnesota.

Alla resultat hittas via tävlingens hemsida

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER