Annons

Annons

Perseus på väg mot rekord – skada satte stopp

Intervju 64580 Perseus Karlström blir intervjuad av Tommy Åström.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Perseus Karlström var storfavorit i herrarnas 10 000 meter gång under Finnkampen. Han inledde också loppet bra och gick mot Europarekord, men efter fem kilometer slog han av på takten efter att ha drabbats av en skada och slutade trea i mål.

Perseus Karlström, Birger Fält och Christer Svensson samt Monica Svensson, Linda-Louise Köld-Johansson och Wilma Falk var lördagens första svenska seniorer att tävla på Finnkampen. Det handlade då om 10 000 meter gång för herrarna och 5000 meter gång för damerna.

Det blev Aleksi Ojala från Finland som drog upp ett högt tempo från början och fick med sig Perseus Karlström. Efter den första kilometern började Perseus dra ifrån Ojala och försprånget bara växte. Men Perseus slog av på takten en bit in i loppet och plötsligt var finländaren ikapp och förbi och efter det följde några helt jämna varv.

Med tre varv kvar låg Perseus tio meter bakom Aleksi och han tappade sedan mer och mer på den finske gångaren som såg ut att ha betydligt mer kraft i benen. Inför sista varvet blev Perseus passerad av ännu finländare och svensken gick i mål som trea. Grenen slutade 15–7 till Finland. 

– Jag kände att det sträckte till i höger baksida lår redan efter fem kilometer. Jag sänkte tempot rejält och hoppades att det skulle bli bättre. Jag försökte hänga på finländaren men då sträckte det till igen, säger Perseus Karlström.

– Under vanliga omständigheter så hade jag brutit loppet. När jag kände skadan efter fem kilometer så tänkte jag att det här är inte alls bra för Finnkampen. Man får hoppas att den poängen jag tog var värd något i den totala Finnkampen.

Att Perseus tog sig i mål skulle visa sig viktig med tanke på att herrkampen slutade med samma poäng för de båda länderna.

På damsidan blev det en finsk trippel. Bästa svenska blev Monica Svensson på 23:48.19.

***

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter