Annons

Annons

Sarah Lahti lämnar återbud på 5000 meter

Sarah LAHTI 1375 Sarah på 10 000-metersloppet i Budapest.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sarah Lahti som sprang 10 000 meter på den inledande VM-dagen kommer inte till start på onsdagens försökslopp på 5000 meter. Problem med luftvägarna sätter stopp.

Sarah Lahti blev 18:e kvinna på lördagens VM-final på 10 000 m på tiden 33:09.22. Nu tvingas Hässelbylöparen kasta in handduken på halva distansen.

- Sarah har fått problem med luftvägarna efter 10 000 meter och känner att hon inte hunnit återhämta sig tillräckligt för att göra sig själv rättvisa på 5000. Det är förstås jättetråkigt, men hälsan ska alltid sättas i första rummet, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

HÄR kan du läsa om Sarahs lopp på 10 000 m

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER