Annons

Annons

Supertid av Wikström i Valencia – "Fanns inte på kartan"

Carlina Wikström Carolina Wikström (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

För tre veckor sedan persade hon på halvmaraton-VM i Riga. Under söndagen slog Carolina Wikström till igen. På Valencias halvmara sprang hon i mål som nia på 1:09:39 – näst bäst i Sverige genom tiderna.

Carolina Wikströms stora mål den här säsongen är maratonloppet i Valencia i början av december då hon hoppas kunna OS-kvala.

Under söndagen testade Upsalalöparen halvmaran i samma stad som uppvärmning. Och vilket lopp hon gjorde!

1:09:39 gör henne till tvåa på den svenska genom-tiderna-listan och loppet var hela 77 sekunder snabbare än rekordnoteringen i Riga.

Efter målgång var Carolina själv överraskad. Så här skriver hon på sitt Instagramkonto:

"Från 2018 till 2020 förbättrade jag mig från 1:30 till 1:11 på halvmaran. Sen tog det 3 år att ta mig sub 1.11. Trust the process osv.

Att 3 veckor senare springa sub 70 fanns inte på kartan för mig idag. Trodde aldrig jag skulle få uppleva att bli så förvånad igen på den här nivån.

Finns mycket att säga om det här loppet men nu ska jag njuta."

Det svenska rekordet på halvmaraton har Sarah Lahti som 2021 sprang på 1:08:19, även det i Valencia. Den gångna helgen tillbringade Sarah i Halmstad där hon bärgade dubbla guld på terräng-SM – läs mer om det via länkarna nedan.

Lördag 21/10: Sarah och Emil sprang hem SM-gulden

Söndag 22/10: Sarah Lahti tar ytterligare ett överlägset SM-guld

HÄR hittas resultaten på Valencias halvmaraton

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER