Annons

Annons

Svenska juniorrekord av både Trulsson och Kamga

William Trulsson (4) William Trulsson förbättrade Carl Bengtströms svenska juniorrekord på 400 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I Växjö blev det under lördagen dubbla svenska juniorrekord tack vare William Trulsson och Patricia Kamga. William sänkte det svenska juniorrekordet på 400 meter med 13 hundradelar samtidigt som Patricia Kamga ökade på sitt juniorrekord i vikt med tre centimeter.

Malmö AI:s William Trulsson slog igenom 2022 när han vann både EYOF och SM på 200 meter. Efter ett lite tyngre 2023 verkar nu William vara tillbaka på absoluta toppnivån.

På Växjös erkänt snabba inomhusbanor sprang MAI-löparen 400 meter på 47.04, en sänkning av Carl Bengtströms tidigare svenska juniorrekord med 13 hundradelar. William hade tidigare under säsongen sprungit på 47.99 och hans personliga rekord utomhus är 47.29.

– Det kändes väldigt bra i dag både innan och under loppet. Träningen under hösten har gått bra och jag har sprungit på tider som pekade på att det kunde gå så här fort. Jag hade en lite för snabb öppning så kan jag fila lite på den ska det kunna gå ännu snabbare. Det sliter ganska mycket att springa 400 meter så framöver kommer nog 200 meter fortsatt att vara min huvuddistans, säger William Trulsson.

Marcus Tornée från Örgryte var tvåa i loppet på 47.84, även det personligt rekord. Se alla resultat här.

Patricia Kamga förbättrade sitt eget rekord

I Tipshallen avgjordes samtidigt Växjö Inomhuskast där Patricia Kamga från Upsala IF stod för den bästa prestationen när hon vann vikttävlingen på 21.28. En förbättring av hennes eget svenska juniorrekord med tre centimeter.

I diskustävlingen fick Patricias syster Vanessa till ett godkänt kast som mätte 57.33.

Se alla resultat från Växjö Inomhuskast här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER