Annons

Annons

Skönt kvitto för Granat – "Känns såklart väldigt bra"

Moa Granat (4) Moa Granat (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

På Turebergs Explosiva inledde en av Sveriges största talanger sin säsong – och visst slog det gnistor direkt om arrangörsklubbens nyförvärv Moa Granat. "Det var väldigt kul att springa 60 meter häck!" säger Moa.

Den unga svenska inomhussäsongen har redan bjudit på många starka prestationer och i Sollentuna Friidrottshall kom under torsdagskvällen fler fina resultat. På Turebergs Explosiva grejade Moa Granat ett personligt rekord i årets första start.

Moa, som i somras vann junior-EM-guld på långa häcken, inledde kvällen med 60 meter häck som hon vann på 8.57, en förbättring av perset med 14 hundradelar.

- Det var väldigt kul att springa 60 meter häck! Det var ett tag sedan jag senast sprang korthäck, och varje gång jag gör det blir jag överraskad över hur roligt det är. För mig är korthäck både snabbhets- och teknikträning, och att persa i första loppet för säsongen känns såklart väldigt bra, säger Moa, som sent på torsdagen även gjorde en start på 200 meter, men där fick hon se sig slagen av namnen med efternamnet Hjelmer.

Spårvägens Moa Hjelmer segrade i A-finalen på 24.43, Granat blev tvåa med 24.56 och trean, Spårvägens Jonna Claesson var bara en hundradel bakom vilket innebar ett innepers.

- Tvåhundringen kändes inte så bra som jag hoppats, men med tanke på det sena loppet och lång väntan efter häckloppet kan jag inte vara allt för missnöjd. Jag känner att jag har mer att ge och hoppas få ut det bättre under nästa veckas tävling i Växjö. Där ska jag också springa 60 meter, utan häckar, säger Moa som gör säsongens första 400-meterslopp på Folksam GP Stockholm Indoor den 3 februari.

- Det ser jag mycket fram emot! Sedan är mina stora mål under vintern inomhus-SM och Nordenkampen. Jag är väldigt glad över att min inomhussäsong är igång, och ser mycket fram emot att se vad den har att erbjuda!

Noteras kan att även Bianca Salming var med på Turebergs Explosiva där hon tävlade i tre grenar: 60 m häck, 400 meter och kula. Bianca som i somras gjorde en höjdhoppssatsning och lade de andra grenarna på is är nu tillbaka som mångkampare och inte minst resultatet i kula var en positiv start på 2024. 14.44 som kom i sista omgången är hennes fjärde längsta stöt i karriären.

Här hittas alla resultat från Turebergs Explosiva.

Läs också

Det händer i veckan i Friidrottssverige

Plesse persade direkt

Nora slog till i årets första lopp – "Finns absolut mer"

Härlig årspremiär för Julia Henriksson – "Väldigt roligt!"

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER