Annons

Bergqvist hyllar Almgren : ”Ser vansinnigt bra ut”

Kajsa Bergqvist 7634

FOTO: DECA TEXT&BILD

Förbundskapten Kajsa Bergqvist är en av alla som hyllar Andreas Almgren efter hans svenska rekord på halvmaraton: ”Det ser vansinnigt bra ut inför den här spännande säsongen med EM och OS”, säger hon.

Annons

Året har minst sagt börjat starkt för svensk manlig löpning. Bland andra har Samuel Pihlström, Viktor Idhammar och Andreas Almgren visat att de är i strålande form och levererat svenska rekord och superlopp på löpande band. Söndagens halvmaraton i Barcelona där Andreas Almgren krossade det svenska rekordet kan vara det vassaste hittills i år och har mötts av välförtjänta hyllningskörer.

Bland de som hyllar Andreas Almgren finns naturligtvis förbundskapten Kajsa Bergqvist som befinner sig i Norge för att coacha fram Sverige till segrar i Nordenkampen:

– Det är ett helt makalöst, fantastiskt rekord. Jag tror inte att någon var överraskad över att han slog svenskt rekord, men på det sättet han gör det och på den tiden. Det ser vansinnigt bra ut inför den här spännande säsongen med EM och OS, säger hon.

Andreas Almgrens tid, 59:23, innebär en sänkning av det svenska rekordet med nästan två minuter och tar honom upp till en andraplats i Europa genom tiderna.

Vilka distanser Andreas Almgren kommer att välja att springa under årets utomhussäsong är inte klart än, men efter hans lopp på 10 kilometer i Valencia och söndagens halvmara i Barcelona öppnar sig nya möjligheter. 

– Han har ju onekligen fått fina besked att det håller väldigt bra nu på de längre distanserna också med dubbla svenska rekord, på 10 kilometer och halvmaran, så de får nog fundera lite grann. Öppningen finns ju att gå mot 10 000 meter också som en OS-satsning, så vi får se, säger Kajsa Bergqvist.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter