Annons

Annons

Mondo Indoor Games bjöd på spännande viktdueller

Patricia Kamga23 (1) Patricia Kamga, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Mondo Indoor Games I Uppsala bjöd på en hel rad fina resultat under fredagskvällen och lördagen. Bland annat bjöds publiken på viktdueller på både dam- och herrsidan samt starka hoppresultat på herrsidan.

Under den stora inomhustävlingen Mondo Indoor Games i Uppsala kunde vi se Spårvägenlöparen Jonna Claesson sätta nytt pers på 400 meter och gå in som ny tvåa i svenska årsstatistiken på 54.47. Hon vann före klubbkompisen Moa Hjelmer som sprang på säsongsbästat 54.65, vilket är fjärde bästa tid i Sverige i år.

När det vara dags för herrarnas 400 meter fick vi också en ny tvåa i den svenska årsbästastatistiken när Turebergaren Emil Johansson gick i mål på 48.00. MAI:s Nick Ekelund-Arenanders tid 49.37 räckte till en tredjeplats i finalen och en femteplats i svenska årsbästalistan.

På den dubbla distansen, 800 meter, var Turebergs Habtom Asgede snubblande nära att nå ett nytt svenskt årsbästa när han gick i mål på 1:52.93, endast fem hundadelar långsammare än Eskilstuna FI:s Yared Kidanes gällande årsbästa. Men bara någon timme senare puttades båda två ner en placering i årsbästalistan när Hälle IF:s Benjamin Åberg sprang på 1:51.85 i Karlstad.

Täta vikttävlingar

I kvinnornas vikt fick vi se en duell mellan hemmakastaren från Upsala IF, Patricia Kamga och Hammarby IF:s Grete Ahlberg. 17-åriga Patricia satte i december svenskt säsongsbästa med 21.25, vilket även var svenskt juniorrekord. Patricia fick dock nu i veckan se sig bli omkastad i årsbästalistan av storasyster Vanessa.

Under Mondo Indoor Games nådde Patricia nästan lika långt som sitt nyligen satta personbästa, men vikten nådde inte riktigt ända fram utan stannade på 21.15. Det räckte till seger eftersom Grete Ahlbergs vikt damp ner på 20.99 och går upp på en tredjeplats på svenska årsbästalistan bakom systrarna Kamga. Patricia hade bara två godkända kast i serien, men båda var över 21 meter. Grete å sin sida hade sex godkända kast som alla mätte mellan 20.00 och 20.99 meter.

I herrarnas mycket jämna viktkastning klev segraren Karl Ludvik från Tureberg och tvåan Leo Bystedt från Västerås FK upp som tvåa och trea i den svenska årsbästalistan med sina kast som mätte 18.33 respektive 18.32. Ny femma på listan blev tävlingens trea, Adam Hellbom från Falu IK som kastade 17.92.

Kapell och Svensson segrade i längdgropen

I längdgropen var det Hammarbys 06:a Elias Kapell som tog hem segern med det nya personbästat 7.37. Det är ett resultat som tar upp honom på en tredjeplats på svenska årsbästalistan bakom Kil AIK:s Melwin Lycke Holm och Joakim Hellbratt. Tvåa och trea kom Spårvägens Marko Pestic och Finnkampshjälten Niklas Wall från Hammarby IF som båda hoppade som längst 7.24 och klättrar upp till som fyror i Sverige i år.

Upsala IF:s Karolina Svensson klev in på en tredjeplats på svenska årsbästalistan i längd med sitt segerhopp på 6.11. Hon vann före Spårvägenhopparen Katharina Gråman som hoppade 6.09.  

I trestegstävlingen fick vi återigen se Marcus Eklund, 19-åringen som förra helgen tog förstaplatsen på den svenska årsbästalistan med sitt jättehopp på 15.57. Han kunde inte leverera riktigt lika långt i Uppsala, men återigen blev det en tävling en bra bit över 15 meter för Täbyhopparen. I Uppsala vann han tävlingen på 15.25.

I 60-metersfinalerna blev det ett tangerat personligt rekord för Malmö AI:s Jean-Christian Zirignon som vann på tiden 6.81, fem hundradelar före Strands IF:s Viktor Thor. Zirignon går med den tiden in som femma på svenska årsbästalistan.

Det blev IFK Lidingös Sara Wiss som knep segern på kvinnosidan med tiden 7.51, sjätte bästa tid i Sverige i år.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER