Annons

Annons

Bianca Salming visade fin form i Folksam GP:s inledning

Bianca Salming23 (1) Bianca Salming visade på god höjdform.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Solen strålade från en klarblå himmel när starten för säsongens Folksam Grand Prix inleddes i Sollentuna och först ut var bland annat damernas höjdhopp och herrarnas längdhopp.

Den soliga och varma sommardagen på Sollentunavallen inleddes med herrarnas slägga med ett litet startfält på tre personer, Leo Bystedt från Västerås FK, Karl Ludvik från Tureberg FK och Falu IK:s Adam Hellbom. Segrade gjorde Leo Bystedt som kunde lämna Sollentunavallen med ett nytt pers som lyder 61.27, en ökning med 13 centimeter och en förstärkning av hans sjätteplats på svenska årsbästalistan.

När det var dags för damernas höjdhopp stod sju damer redo, bland andra hemmahoppet Bianca Salming från Tureberg. Hon utmanades av bland andra Ellen Ekholm från Ullevi FK och Louise Ekman från Gefle IF. Bianca Salming har nyligen meddelat att hon ska satsa på just höjdhopp den här sommaren och den satsningen skulle visa sig få en flygande start.

Hon tog en ensam ledning när hon tog 1.81 i första. Hon tog även 1.84 i första, vilket innebar nytt säsongsårsbästa för henne och hon blev då ensam kvar i tävlingen sedan Louise Ekman rev ut sig. Bianca gled sedan över 1.86 i andra och även 1.88 i andra som innebär svenskt årsbästa.

1.90 visade sig bli lite för högt för Bianca den här dagen, men det var en minst sagt fin start på höjdsäsongen för henne.

– Jag hade en väldigt bra känsla och det var så fint väder. Jag kände mig fräsch i kroppen, men så gick inhoppningen inte bra. Men det sitter bara i huvudet så det var bara att tagga igång och hoppa, sa Bianca Salming efter tävlingen.

Joakim Hellbratt tog hem längdsegern

Herrarnas längdhopp bjöd den ständigt tillströmmande publiken på flera hopp över sju meter. Efter tre omgångar ledde Oliver Ellström från IF Göta Karlstad med sitt hopp på 7.24. Han hoppades om i den femte omgången av Joakim Hellbratt från Huddinge AIS som hoppade 7.27. Det hoppet visade sig bli segerhoppet, före Oliver Ellströms 7.24 och Marco Pestic som tävlar för Spårvägen och som hoppade 7.17.

***

Sändningen från Folksam Grand Prix finns på SVT Play från klockan 18.00 och tävlingen sänds även på SVT2.

Du kan hitta alla resultat från tävlingen här.

Mer information om tävlingen hittar du här.

 

 

Relaterade nyheter

Julia Henriksson 2049
Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp d…

LÄS MER
Sara Lennman 6910
Välbesökt Stockholm Indoor invigde årets FGP-säsong

En fullsatt Sätra Friidrottshall utgjorde en fin inramning för årets första Folksam Grand Prix. Tävlingsseriens enda inomhustävling Stockholm Indoor bjöd på fina resultat från bland andra Sara Lennman i kula: ”Jag känner mig på G”, sa hon efter tävli…

LÄS MER