Annons

Annons

Guldlycka för Lycke Holm: ”Sjukt gött!”

LYCKE HOLM Melwin 0802 Mewlin Lycke Holm med guldmedaljen runt halsen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Melwin Lycke Holm från Kils AIK gick in i höjdhoppsfinalen på U20-EM som en av förhandsfavoriterna. Efter felfri hoppning upp till 2.18 kunde han ta hem guldet, Sveriges tredje under mästerskapet. ”Det är guldet som räknas på mästerskap så jag är jättenöjd!”

Melwin var den enda som stod över 2.00 och han gick in i tävlingen på 2.05 som han klarade direkt. Han tog sedan 2.09, 2.12 och 2.15 i första försöket samtidigt som flera av motståndarna rev. Över 2.15 var det bara Melwin tillsammans med slovaken Robert Ruffini som var felfria. När ribban höjdes till 2.18 var det bara Kilshopparen som klarade i första försöket. Italienaren Edoardo Stronati gled över i andra försöket medan Ruffini rev ut sig och tog bronset på 2.15.

Melwin tangerade sitt personliga rekord med 2.18 och ribban höjdes sedan till 2.21 där han var ytterst nära att klara i det första försöket. Varken Melwin eller italienaren lyckades ta sig över 2.21 och svensken kunde ta hem guldet på 2.18 tack vare felfri hoppning före Stronati som tog silvret.

 Det är jättegött, sjukt gött! Som vanligt så stannar jag på 2.18 och det är femte gången jag tangerar mitt pers men det är guldet som räknas på mästerskap så jag är jättenöjd, säger Melwin Lycke Holm.

***

Se alla resultat här.

Här hittar du guiden till U20-EM där alla information du behöver finns. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 8805
Kramer OS-klar: "Klart jag siktar på final"

Med exakt 100 dagar kvar till OS-invigningen presenteras 800-meterslöparen Andreas Kramer som en av de uttagna till OS. Efter IVM-silvret i Glasgow tidigare i år och klarad kvaltid redan under fjolåret var uttagningen ett eventuellt inte så överraska…

LÄS MER
Rom Uttagning
28 aktiva kan EM-ladda –"Hoppas på dubbelt så många, minst"

Den 7 juni inleds friidrotts-EM och nu presenteras 28 aktiva som kan börja se fram emot mästerskapet i Rom. "Jag vill redan nu ge så många som möjligt ett klartecken, men i slutändan hoppas jag på dubbelt så många aktiva, minst", säger förbundskapten…

LÄS MER