Annons

58 svenska medaljer på veteran-VM i Torun

Vereran Vm Torun På bilden till vänster stormar Lion Martinez fram, till höger står Olle Borg med sin medalj.

Veteran-VM avslutades i lördags och det var sammantaget en mycket fin tävling, både resultatmässigt och arrangörsmässigt. Närmare hundra svenskar har deltagit vilka sammanlagt har tagit 58 medaljer, varav 22 guld och hela tre världsrekord. Carl-Erik Särndal i höjd, vilket vi skrivit om tidigare och sedan Lion Martinez i M45 200 m med tiden 22.23 och Olle Borg M75 i tresteg med 9.79.

Annons

Tre svenska damer åker hem med minst fyra medaljer i bagaget: Lilly Wisén K65, Gunnel Tolfes K65 och Eva Widelund K75. De deltog även i gårdagens stafetter, där det för första gången fanns mixed 4x200, vilket blev en stor succé. Det var väldigt oförutsägbart vilket lag som skulle vinna och många fler länder kunde ställa upp med lag.

Totalt har 88 länder varit anmälda och drygt 8100 resultat är registrerade. Sverige kom på tionde plats av de 55 länder som tagit medalj. Även 2019 arrangerades IVVM i Torun. Då blev det 43 svenska medaljer trots att det var 103 anmälda, alltså något fler än i år.

Karin Schön och Mikael Magnusson från Svenska Friidrotts veterankommitté fungerade som lagledare under veckan. Varje morgon hälls ett tekniskt möte där frågor kunde tas upp och information ges från tävlingsledningen. Mötena har varit effektiva och givande.

I början av veckan var Erik Bergqvist, Anders Mattsson och Åsa Håkansson på plats och gjorde reklam för veteran-VM 2024 i Göteborg. De deltog också på mötena och responsen var mycket positiv.

Anders Prytz, GFIF:s ordförande, och Mikael Romell, tävlingsledare för WMA2024, var sedan på plats för att möta WMA:s ordförande Margit Jungman och övriga i WMA:s council och för att studera tävlingarna. Det är en otrolig organisation att få ihop ett sådant här arrangemang, men rutinen hos ledningen är stor och entusiasmen på topp, så det kommer att bli ett riktigt fint mästerskap på hemmaplan.

Annons

HÄR kan du läsa mer om veteran-VM 2024 i Göteborg.

Alla resultat från IVVM i Polen hittar du här.

/Karin Schön

Annons

Annons

Relaterade nyheter