Annons

Annons

Khaddi avslutar säsongen: ”Jag vill få ett lugn”

Khaddi Sagnia 1195 Khaddi Sagnia väljer att avsluta säsongen efter VM i Budapest.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ullevihopparen Khaddi Sagnia har haft en tuff sommar med en knäskada som gjorde att hennes deltagande på VM länge var osäker. Efter att ha kommit till start i Budapest och hoppat 6.35 i längdkvalet väljer Khaddi nu att avsluta säsongen.

Längdhopparen Khaddi Sagnia gjorde tre tävlingar i slutet av maj och början av juni. Därefter blev det inga fler tävlingar före VM i Budapest. Khaddi kom trots allt till start på VM där hon blev utslagen i kvalet tillsammans med Maja Åskag och Tilde Johansson. Nu väljer hon att avsluta säsongen och avstå Finnkampen på Stockholms Stadion 2-3 september.

– Jag är helt klar med den här säsongen. Jag känner mig slut både fysiskt och mentalt och jag vill få ett lugn inför nästa säsong. VM var det största målet i år och det var en tuff väg dit men jag är ändå glad att jag åkte till Budapest. Fokus låg inte på resultat eller placering utan jag ville sätta mig in i den situationen som ett VM innebär, säger Khaddi Sagnia.

Irritationen i knät som har varit anledningen till Khaddis sparsamma tävlande under sommaren känns nu bra och hon ser fram emot att gå in i en ny träningshöst utan skadeproblem.

– Skadan känns bra nu men den gjorde att jag inte kunde springa eller hoppa som jag ville på hela sommaren. Att tvingas ställa in tävling efter tävling har varit mentalt påfrestande. Nu kan jag gå in i träningssäsongen skadefri och jag är full av motivation efter VM i Budapest. Vi kommer att lägga om planen lite och börja uppbyggnadsträningen lugnare för att inte pressa kroppen eller det mentala för hårt.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist tycker att Khaddis beslut är rätt med tanke på hur hennes säsong har sett ut:

– Det är klart att jag gärna hade haft Khaddi med på Finnkampen, men givet hur hennes säsong har sett ut tycker jag att det är ett klokt beslut att hon nu avslutar säsongen och satsar allt på att komma tillbaka helt skadefri till nästa år, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

VM i Budapest pågår just nu för fullt, läs allt om tävlingarna i vår VM-guide.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Simon Pettersson 9431
Truppen till European Throwing Cup presenterad

Om knappt två veckor, 9-10 mars, är det dags för European Throwing Cup som för tredje året i rad arrangeras i portugisiska Leiria. I den svenska truppen som reser till Portugal finns bland andra OS-silvermedaljören Simon Pettersson som gör säsongsdeb…

LÄS MER
ÅSKAG Maja 9517
Se till att du har ett giltigt certifikat för I Run Clean

European Athletics har lanserat en ny plattform för e-learning, och har samtidigt flyttat kursen I Run Clean till den. De har också uppdaterat tidsfristerna för förnyelse. Se till att din I Run Clean fortfarande är giltig, eftersom det är obligatoris…

LÄS MER