Annons

Annons

We Run, We Walk är en löpar- och vandrarkampanj som  hyllar den sociala gemenskapen i att motionera. Initiativet drar igång under årets Musikhjälpen-vecka. Här bjuds du in- eller bjuder själv in till att gå, vandra eller springa tillsammans med andra. 

We Run, We Walk är ett initiativ för att främja fysisk aktivitet och bidra till en bättre folkhälsa. Vi vill få fler att upptäcka glädjen och nyttan med att gå och springa tillsammans i grupp. Gång, vandring och löpning är ett lättillgängligt sätt att motionera på, och att göra det i grupp skapar både motivation, glädje och trygghet. 

Musikhjälpen 2023 - Ingen ska behöva dö av hunger.
Att ha tillgång till mat är en mänsklig rättighet, men trots att det går att förse jordens befolkning med tillräckligt mycket mat dör människor runtom i världen varje dag. Världen hungrar mer än någonsin, i modern tid. Hungern orsakar ett omänskligt lidande och död, och särskilt hårt drabbas barnen. 

Under Musikhjälpen-veckan (v50) vill vi med initiativet - We Run, We Walk - uppmuntra alla att bidra med en slant efter sin genomförda aktivitet.

Bidrag till Musikhjälpen 2023 kommer att gå till att förbättra livssituationen för människor som drabbas. Det handlar dels om akuta insatser för att rädda liv – som matpaket, näringsbehandlingar, rent vatten och sanitet – men bidrag kan även gå till att stötta långsiktig förändring.

Föreningar, grupper, grannar, arbetsplatsen eller vänner kan skapa en aktivitet under veckan. We Run, We Walk är till för alla som vill träffas och motionera tillsammans med andra och uppleva den sammanhållning som uppstår när man aktiverar sig tillsammans i grupp genom ett gemensamt intresse.

Skapa en aktivitet
Skapa din löpning eller vandring genom att registrera din aktivitet och bjud sedan in allmänheten till evenemanget. Aktiviteten hamnar på vår karta där vem som helst kan läsa informationen och är välkommen att vara med. Det ska vara gratis att delta. 

We Run, We Walk är en möjlighet för dig att prova något nytt, bli medlem i en förening, bli inspirerad och utmanad – allt samtidigt som du har roligt tillsammans med andra. Oavsett om du vill gå, vandra eller springa, och i vilken fart, är ambitionen att det ska gå att hitta någonting för alla.

Förhoppningsvis lär du känna nya vänner och hittar till en förening eller träningsgrupp som passar just dig.

Scanna för att komma till bössan

Initiativet genomförs tillsammans med våra danska kollegor.