Annons

Annons

Det finns flera möjligheter för föreningar som vill starta upp eller utveckla verksamhet inom motionslöpning, för vuxna eller inom veteranfriidrotten. 

Nedan listas några, men kontakta oss gärna för mer information eller för att utbyta idéer. 

Löpargrupper och lopp

Grupper för löpträning på olika nivåer och för olika åldrar är ett bra sätt för att bredda föreningsverksamheten och kan enkelt anpassas efter föreningens förutsättningar. Löpargrupper är också något som kan kopplas till ett lopp som föreningen arrangerar. Svensk Friidrott erbjuder utbildning för gruppernas ledare. 

Genom att arrangera motionslopp kan föreningen bidra till att fler i omgivningen motiveras till löpträna, skapa gemenskap i föreningen och samtidigt skapa värdefulla intäkter. 

Run all around

Run all around är ett löparkonceptet som passar de föreningar som vill starta upp en ny löpargrupp eller utveckla en befintlig. Run all around bygger på löpning utomhus under våra fyra årstider, vilket innebär en naturlig variation i träningen genom olika väderlekar och underlag.

Under varje fyra veckorsperiod ska man utöva sin träning i fyra olika miljöer, samtidigt som man nyttjar sina närområden för att skapa roliga, kreativa och utmanande träningspass. Passen är både intensiva och lite lugnare, kreativa och utmanande. Träningen är uppbyggd så att alla kan delta, barn som vuxen, erfaren som oerfaren, på ett och samma träningspass. I konceptet ingår även inslag av hinderbanelöpning.

Veteranfriidrott

Veteranfriidrott är benämningen för tränings- och tävlingsverksamheten för friidrottare 35 år och äldre. För den som tränar grupperna finns en utbildning som ger specifika kunskaper om hur träningen bör läggas upp. Ta gärna stöd av Veterankommittén, distriktens veteranombud eller förbundet i uppstart och utveckling. 

Fysträning för vuxna

Det finns även former för att bedriva fysträning för vuxna och just nu utarbetas ett koncept för detta. Kontakta oss för att höra mer.