Annons

Annons

Den löparvåg som varit under ett antal år fortsätter. Fler och fler anmäler sig till motionslopp och nya lopp dyker hela tiden upp runt om i landet. Hos Svensk Friidrotts föreningar finns både lopp och löpargrupper för alla, oavsett vilken nivå man vill springa på.

Hälsotrenden med intresse för kropp, hälsa och välbefinnande väller fram över västvärlden och i spåren kommer hela motionsintresset och löpningen. Den senaste tiden har vi med stor glädje sett att allt fler kvinnor intresserar sig för löpning och tar steg fram i resultatlistorna.

Lopp från norr till söder

Under 2019 arrangerar friidrottsföreningarna runt om i landet drygt 400 lopp. Loppen är inte bara viktiga målsättningar för mångas löpträning utan välarrangerade evenemang och helhetsupplevelser för både löpare och publik. Samtidigt som de stora loppen sätter deltagarrekord dyker också många mindre, nya och mer nischade lopp upp runt om i Sverige. Allt för att fylla behovet för löparintresserade.

Vid sidan av att loppen är fantastiska och hälsobringande arrangemang är de också viktiga för föreningarnas överlevnad och utveckling. Överskotten från de lopp som är godkända av Svensk Friidrott går tillbaka till föreningarnas verksamhet och lägger grunden till att fler, unga som gamla, ska kunna fortsätta att röra på sig och uppleva föreningslivets samhörighet.

Allt fler vill springa i löpargrupper

Motionslöpare är en viktig del av friidrottssverige och Svensk Friidrott. Tillsammans är vi 600 000 medlemmar i nära 1 000 föreningar och det finns plats för många fler. Omkring hälften av våra föreningar erbjuder löpträning på olika nivåer. Ta kontakt med din närmaste förening och undersök möjligheterna att springa tillsammans och utveckla din löpning.

Friidrotta hela livet

Friidrotten är en av de största och mest populära idrotterna i Sverige – både bland utövare och publik. Genom sitt breda spann från alla grenarna på arenan till motions-, terräng- och ultralopp attraherar den både unga och gamla, män och kvinnor. Vid sidan av att intresset för löpning, över alla dess distanser och former, ökar upptäcker också allt fler tonåringar och vuxna möjligheten och glädjen i arenans alla grenar och träningsmetoder. Om ni är nyfikna uppmanar vi er att kontakta er förening. Information och inspiration finns också att få på veteransidorna.