Annons

Annons

Förlängda restriktioner

Löparbana DSC 1000 Riktlinjerna för friidrotten påverkas av att regeringen beslutat att förlänga restriktionerna till 17/5.

FOTO: DECA TEXT & BILD

Regeringen meddelade igår att restriktionerna i samhället ligger kvar till 17 maj. Detta innebär att läget förblir oförändrat för idrotten och friidrottens riktlinjer förlängs därför till samma datum.

- Vi vet att det är många som längtar efter att komma igång igen och vi är oroade för de negativa effekter begränsningarna har. Vi och idrotten generellt tar och har tagit ett stort ansvar. Men eftersom smittspridningen och belastningen på sjukvården fortsatt är hög så måste vi hålla ut ett tag till. Vi har en kontinuerlig dialog med Riksidrottsförbundet och kommer att fortsätta att jobba hårt för att hitta vägar för hur vi kan växla upp på ett smittsäkert sätt. Vi hoppas och tror att det kommer att finnas ökade möjligheter framåt sommaren och uppmuntrar alla föreningar att hålla igång planeringen för utomhusträning i mindre grupper, småskaligt tävlande, arrangerande av mindre motionslopp och friidrottsskoleverksamhet, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

Om de nationella restriktionerna förändras innan 17 maj kommer friidrottens riktlinjer att uppdateras.

Ta del av riktlinjerna här.   

Relaterade nyheter