Annons

Annons

Kraftmätningen i full gång (1)

800 Tureberg Förra årets segrare av lagtävlingen imponerade i kvalet.

FOTO: PATRIK ENGSTRÖM

Under två veckors tid har kvalperioden för Kraftmätningen varit öppen. Sedan dess har nio föreningar deltagit med varierat antal startade lag. Inne i juni månad väntar åtminstone 19 kvaltävlingar runt om i landet innan kvalomgången avslutas i juli.

Med många kvaltävlingar kvar har flera föreningar redan noterat imponerande lagpoäng. På Sollentunavallen ställde Turebergs FK upp med tre mixade lag och ett flicklag där två av de mixade lagen noterade historiens två bästa kvalresultat i Kraftmätningen.

- Vi är givetvis glada för så fina resultat och tycker det är häftigt att vi även har en bra bredd, säger Marcus Grindange, lagledare i Turebergs FK

Hammarby IF slog sig också in på topp 10-listan när de i slutet av maj samlade ihop 31 829 poäng. Till helgen väntar kval i Nyköping, Ljungby, Trollhättan och i Sävedalen. För er som ska eller har arrangerat kval, glöm inte att spana in Kraftmätningens Facebooksida och rapportera in era resultat till frida.hogstrand@friidrott.se och resultat@friidrott.se.

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER