Annons

Lyckad utvecklingsträff med prestationscentrum mångkamp

Utvacklingstraff Mangkamp

Helgen 21–23 oktober arrangerade prestationscentrum mångkamp en utvecklingsträff i Sollentuna Friidrottshall. Med på träffen fanns bland andra EM-fyran Marcus Nilsson, Fredrik Samuelsson och den nederländska tiokamparen Eelco Sintnicolaas.

Annons

Helgen inleddes med en återblick på året som varit och vad som händer nästa år, Marcus Nilsson föreläste om sin säsong och var kvar i Sollentuna under hela helgen. Marcus, Fredrik Samuelsson och Eelco Sintnicolaas tränade i Sollentuna Friidrottshall samtidigt som övriga deltagare på träffen och passade på att pratade lite med de aktiva och tränarna.

Under helgen genomfördes olika fysiska tester, utbildning i lyftteknik, kostföreläsning med Marina Sjöberg som är förbundsdietist samt föreläsning om antidoping från antidoping Sverige. Under träffen kom även Mats Ahlberg och pratade om eventuell övergång till internationella bestämmelser i P17-klassen i mångkamp.

– Det blev många givande diskussioner och samtal under helgen. Alla fick med sig saker hem oavsett om de varit med länge som tränare eller är relativt nya, säger Sofia Jäger Stenberg grengruppschef vid prestationscentrum mångkamp.

/Filip Lööv

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Pride
Ladda inför Pride med digitalt uppsnack

Under juni firas Pride på flera platser runt om i världen med parader, mässor och festivaler för att stödja HBTQI-rörelsen. I början av juni arrangerade RF ett digitalt seminarium på temat HBTQI och Pride som nu går att se i efterhand.

LÄS MER
Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER