Annons

Ladda inför Pride med digitalt uppsnack

Pride Den 4 juni arrangerade Riksidrottsförbundet ett digitalt seminarium för förbund, distrikt och idrottsföreningar på temat Pride och HBTQI.

Under juni firas Pride på flera platser runt om i världen med parader, mässor och festivaler för att stödja HBTQI-rörelsen. I början av juni arrangerade RF ett digitalt seminarium på temat HBTQI och Pride som nu går att se i efterhand.

Annons

Svensk Friidrott arbetar för att bedriva en verksamhet som präglas av glädje, gemenskap och trygghet. En del av friidrottens värdegrund handlar just om att ta tillvara på alla individers möjligheter att inkluderas och vara delaktiga i vår verksamhet.

Den 4 juni arrangerade Riksidrottsförbundet ett digitalt seminarium för förbund, distrikt och idrottsföreningar på temat Pride och HBTQI. Ett seminarium med historia, begrepp och intervjuer med både specialidrottsförbund, föreningar och idrottsledare som deltog. Svenska Friidrottsförbundet intervjuas under seminariet utifrån friidrottens framtagande och implementering av policyn för friidrottare med transerfarenhet.

Seminariet är på 1,5 timme och finns att ta del av på Friidrottskanalen.

Prideparad

För de föreningar eller enskilda personer som önskar delta under Pride finns många aktiviteter att spana in. Det arrangeras bland annat flera Prideparader i sommar.

Annons

Den 3 augusti är det dags för Prideparad i Stockholm. För er föreningar eller distrikt som önskar gå i paraden i Stockholm kontaktar man RF-SISU Stockholm/Mats Lennerthson för mer information.

Hjälpmedel och verktyg

För den som vill veta mer om Svensk Friidrotts arbete med policyn för friidrottare med transerfarenhet finns mer information under fliken HBTQI+ Friidrott. Här har vi också samlat vanliga frågor och svar om policyn samt tips på hur man som förening eller distrikt kan arbeta för att säkerhetsställa ett bra bemötande av HBTQI-personer.

Ladda ner affischer för friidrottshallen, arenan eller omklädningsrummet.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Friidrott Logga 2
Svensk Friidrott söker kommersiell chef

Är du en drivande entreprenör med säljfokus? Är du samtidigt en person med förståelse och intresse för idrott? Nu finns en mycket spännande tjänst att söka när Svensk Friidrott rekryterar en kommersiell chef.

LÄS MER