Annons

Annons

Digitalt förbundsårsmöte 26 mars – Friidrottsforum i samband med SM

På grund av coronasituationen kommer årets förbundsårsmöte hållas digitalt den 26 mars. Delegaterna bjuds nu in till ett Friidrottsforum i samband med SM. ”Vi vill träffas, vi vill göra det säkert och vi vill ses i Norrköping”, säger Stefan Olsson.

Smittspridningen är just nu mycket hög i hela landet och även om myndigheterna spår en nedgång i februari så kan inget säkert sägas om framtiden. Svenska Friidrottsförbundet har avvaktat i det längsta med att fatta beslut gällande formerna för Förbundsårsmötet men nu är det hög tid att ge besked gällande diverse bokningar.

På sitt möte i fredags beslutade förbundsstyrelsen att liksom ifjol genomföra ett digitalt förbundsårsmöte, vilket hålls lördagen den 26 mars. Svensk Friidrott vill ta sitt ansvar och bidra till att i möjligaste mån begränsa smittspridningen och uppfattningen är att fjolårets digitala möte fungerade väl.

Samtidigt ser förbundsstyrelsen ett stort värde i att återigen få träffas fysiskt framöver. Mot den bakgrunden beslutades även att Förbundsårsmötet kompletteras med ett Friidrottsforum i Norrköping den 5-6 augusti, det vill säga i samband med Friidrotts-SM.

- Årets förbundsårsmöte är ju lite speciellt eftersom det också är det första mötet med den nya regionala organisationen, vilket också innebär att det är de nio nya distrikten som delar på de 136 mandaten. Av den anledningen hade det förstås också varit av extra stort värde att verkligen kunna träffas. Nu vill vi att delegaterna så snart som möjligt också bokar in Friidrottsforum i augusti i kalendern så att vi återigen får en stor och värdefull fysisk mötesplats för hela den svenska friidrotten, säger generalsekreterare Stefan Olsson.

Innevarande vecka skickas kallelse ut till gällande Förbundsårsmötet, där även formerna för mötet tydliggörs. Liksom ifjol kommer Förbundsårsmötet att föregås av en serie webbinarier, preliminärt 22-24 mars.

- På dessa webbinarier kommer framför allt motioner, styrelsens förslag och information från valberedningen att tas upp för dialog och diskussion. Allt för att ge delegaterna möjlighet att förbereda sig på bästa möjliga sätt, säger Stefan Olsson.

”Riktig friidrottsfest – med extra dimension”

Sensommarens Friidrottsforum i Norrköping, dit alla delegater kommer att bjudas in blir en stor mötesplats med workshops i aktuella ämnen, intressanta föreläsningar, utdelning av utmärkelser och stipendier samt inte minst sociala aktiviteter och umgänge. Planen är att Friidrottsforum pågår ”lunch-till-lunch” den 5-6 augusti. Självklart kommer det också att ges möjlighet att följa Friidrotts-SM på plats.

Friidrottsforum kommer att genomföras i samarbete med Norrköpings kommun och mer information kommer fortlöpande tillsammans med officiell inbjudan.

- Från arrangörshåll har vi full förståelse för beslutet gällande Förbundsårsmötet. Samtidigt är både vi i föreningen och Norrköpings kommun som värdar väldigt glada över att det blir ett Friidrottsforum i samband med SM. Själva tävlingarna kommer att bli en riktig friidrottsfest och nu adderas en extra dimension i och med friidrottsforumet, säger Tjalve Friidrotts Krister Hultberg, projektledare för SM 2022.

/Mathias Karlsson

Relaterade nyheter

Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER
Årets Unga Ledare 3881
De är Årets Unga Ledare 2023

På Svensk Friidrotts förbundsårsmötet i Uddevalla fick Frida Hafström och Jack Forsberg ta emot priset och hyllas som Årets Unga Ledare. Ett pris som delats ut sedan 2020 för att lyfta unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten.

LÄS MER