Annons

Annons

Efter 15 av 26 kvalmatcher

15 kvaltävlingar i Kraftmätningen har avverkats. Kvalperioden är öppen fram till 4 juli.

Med en vecka kvar till midsommar har 15 kvaltävlingar i Kraftmätningen avverkats. Från förra helgen arrangerade bland annat Gefle IF eget kval hemma i Gävle med två deltagande lag.

- Jag tycker att allting gick jättebra efter de förutsättningar som vi hade. Vi hade dock otur med både skador och sjukdomar tyvärr, säger Filip Almgren, lagledare i Gefle IF.

Till finalen 4-5 september går 16 mixade lag samt de 4 flick- och pojklagen som uppnår högst poäng i kvalet. Kvalperioden är öppen fram till 4 juli och fram tills dess kvarstår 11 kvaltillfällen med totalt 23 deltagande föreningar. Gefle IF:s mixade lag innehar just nu plats 13 i poängställningen och får likt de andra lagen vänta och se om poängen räcker till final.

- Jag upplevde att alla hade roligt och det är det viktigaste. Alla kämpade och gjorde sitt bästa. Några gjorde dessutom överraskande bra resultat så det var extra roligt, säger Filip Almgren.

För er som ska eller har arrangerat kval, glöm inte att spana in Kraftmätningens Facebooksida och rapportera in era resultat till frida.hogstrand@friidrott.se och resultat@friidrott.se.

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Kraftmatningen
Finalklart i Kraftmätningen 2023

I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 52 lag, varav 36 mixade lag, två rena pojklag och 14 flicklag. Mellan maj och juli genomfördes 16 kvaltävlingar där nu finallagen står klara.

LÄS MER