Annons

Fartfylld helg vid Regionsmästerskapen

Skåne regionsmästerskapen Götalandsmästerskapen lockade 390 aktiva till start och Skånelaget tog hem segern i lagmatchen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under helgen 19-20 mars genomfördes Regionsmästerskapen för 13-14 åringar i Norrland, Svealand och Götaland.

Annons

Under Norrlandsmästerskapen stod Norrbotten för de högsta poängen i Jämtkrafthallen och fick därför stå högst upp på prispallen. Silvret i lagmatchen gick till Västerbotten och bronsmedaljen tog Jämtland-Härjedalen hem. Under helgen deltog totalt 27 föreningar fördelat på de gamla distrikten.
- Man blir lycklig av att få se glädjen hos alla aktiva och ledare. Vi har räknat fram att det slogs över 300 personliga rekord bland de 216 deltagarna, säger Fredrik Lindberg, tävlingsledare från Östersunds GIF.

I Södertäljehallen var det återigen Stockholm som kammade hem segern. Med segersiffran 1088 poäng vann Stockholm före Uppland på 794,5 poäng och bronstagaren Västmanland 566,5 poäng. För arrangörsföreningen Södertälje IF var det första gången Södertäljehallen användes för ett ordentligt arrangemang.

- För oss som arrangörer var det mycket som var för första gången. Första gången en riktig tävling i vår hall, första gången vi hade boende, första gången vi hade mat och för många av funktionärerna var det också första gången. Med tanke på detta så är vi väldigt nöjda med hur arrangemanget flöt, säger tävlingsledare Andreas Thornell.

”Ville göra något extra för våra ungdomar”

I Friidrottens Hus deltog åtta olika distrikt och där var det Skåne som fick höja pokalen efter totalpoängen 221 poäng. Andraplatsen tog hemmadistriktet Göteborg på 177,5 poäng följt av Småland på tredjeplatsen.
- Det var väldigt häftigt att få genomföra IGM 2022 tillsammans med Sävedalens AIK. Vår målsättning från start var att göra något extra för alla ungdomar som gått miste om möten, kampen, spänningen och den glädjen som friidrotten ger oss alla, säger tävlingsledare Lisa Rogö och fortsätter:
- Fokus låg på att arrangera ett bra mästerskap men efter tävlingens avslut på lördagen dukade vi upp till bankett på den gymnasieskola där 200 av våra deltagare övernattade under helgen. Närmare 300 aktiva och ledare slöt upp och bjöds på fördrink med snacks, varmrätt och efterrätt. Allt till ackompanjemang av IVM på storbildsskärm. Det blev en mycket lyckad och uppskattad kväll.

Alla individuella resultat

/Frida Hogstrand

Annons

Annons

Relaterade nyheter