Annons

Annons

Flera spännande klubbövergångar inför nästa år

Julia Henriksson och Joel Bengtsson Julia Henriksson och Joel Bengtsson kommer framöver att representera Malmö AI i klubbsammanhang.

FOTO: DECA TEXT&BILD

För några veckor sedan publicerades listan för årsskiftesövergångarna inför 2022/2023 och i dag, 15 november, träder övergångarna i kraft. Bland de som kommer representera nya klubbar inför kommande säsong märks Julia Henriksson och Joel Bengtsson.

För ett år sedan gjordes flera tunga övergångar där bland annat OS-deltagarna Meraf Bahta, Thobias Montler och Vidar Johansson bytte klubbar. Av våra största namn är det inte lika många som i år väljer att byta klubb men med på listan finns ändå några intressanta aktiva.

Julia Henriksson och Joel Bengtsson som båda representerat IFK Helsingborg byter till Malmö AI, lämnar Helsingborg gör även Marcus Tornée som går till Örgryte IS.

Irene Ekelund går efter flytten till Karlstad även över till att representera IF Göta, hon tävlade tidigare för Spårvägens FK.

Tiokamparen Elliot Duvert tog i somras brons vid Junior-VM och byter nu tillsammans med sina bröder Theodor och Kevin klubb från Turebergs FK till Hässelby SK.

Se listan med alla övergångar.

Filip Lööv 2023

Filip Lööv

Kommunikatör

076-721 45 83 filip.loov@friidrott.se

Relaterade nyheter

Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER
Årets Unga Ledare 3881
De är Årets Unga Ledare 2023

På Svensk Friidrotts förbundsårsmötet i Uddevalla fick Frida Hafström och Jack Forsberg ta emot priset och hyllas som Årets Unga Ledare. Ett pris som delats ut sedan 2020 för att lyfta unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten.

LÄS MER