Annons

Annons

Friidrottens aktivitetskort - övningsbank för samverkan

Barnlopp 999 9386

FOTO: DECA TEXT&BILD

Genom RF:s projekt Rörelsesatsning i skolan har friidrotten, som en av flera idrotter, fått stöd för att utveckla material som inspirerar till rörelseförståelse. Materialet ska hjälpa föreningar samverka med skolan.

Friidrottens Aktivitetskort är en bank fylld med enkla, inspirerande friidrottsövningar både för lek, träning och tävling. Övningarna utgår från tre principer: det ska vara enkelt, utvecklande och roligt! Friidrottens Aktivitetskort är framtaget för att hjälpa friidrottsföreningar till samverkan med skolan med ett enkelt och flexibelt material.

Instruktioner och övningar
Materialet är skapat för föreningar som vill samverka med skola eller anpassat för föreningsledare som gått Svensk Friidrotts 7-10 års utbildning och vill ha tips på övningar i sin träning. Friidrottens Aktivitetskort består av ett digitalt material och ett redskapspaket. Det digitala materialet är uppdelat efter ålder, 6-8 år och 9-11 år.

Tillhörande redskapspaket går att köpa till och innehåller redskap, instruktioner och diplom för 40 deltagare.

Samverkan med skolan
Önskar din förening samverka med skolan eller ha mer information kan ni kontakta RF-SISU samordnare för rörelsesatsningen i skolan och barn-och ungdomsansvarig Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER