Annons

Annons

Hållbart friidrottande: kostråd med förbundsdietisten Marina

Marina Sjöberg

Hur ska man tänka för att få en balans i kost och träning? Hur viktigt är energirik mat - och hur bör måltiderna fördelas över en dag? Förbundsdietist Marina Sjöberg delar med sig av sina kloka råd.

I våras höll Svensk Friidrotts dietist Marina Sjöberg i ett webbinarium för föräldrar och föreningsledare på temat hållbart friidrottande. Marina berättade då bland annat om vikten av att få i sig tillräckligt med energi och näring för att kroppen ska fungera på ett bra sätt. Nu har vi tagit fram korta informationsfilmer där Marina berättar utifrån nedanstående ämnen. Här ger Marina sina bästa råd om vad som är viktigt att känna till kring kost och dess betydelse för hållbart idrottande. Dessa fyra filmklipp går att ses av både föreningsledare och föräldrar till barn och unga.

Förutom dessa filmer går det även att ladda ner/beställa Nestléspelens nutritionshäfte. Innehållet är baserat på Nordiska Näringsrekommendationer med syftet att ge goda råd till föräldrar och barn hur barn äter hälsosamt och få en positiv inställning till mat. Dessa häften är gratis och beställningen görs hos Hallmans genom att maila per@hallmans.nu med antal häften och leveransadress.

För mer information om kost och återhämtning besök Svensk Friidrotts hälsoplattform Frisk Friidrott

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER