Annons

Annons

Hitta ny inspiration under parasportveckan 11–17 september

Niklas Almers23 (1) Niklas Almers från IFK Växjö på väg mot SM-guld i rullstolsprint.

Mellan 11 och 17 september anordnas parasportveckan, en vecka som ska sätta parasporten på kartan. För att göra det anordnas bland annat föreläsningar och prova-på-aktiviteter.

Parafriidrott är en populär del av parasporten i Sverige, och vi har både många barn och ungdomar som tränar för egen del och en hårt satsande elit som är internationellt framgångsrik.

För att uppmärksamma parasporten ytterligare arrangeras den här veckan parasportveckan som är ett samarbete mellan parasportdistrikten i Stockholm, Västmanland, Sörmland och Uppland, RF-SISU-distrikten i Stockholm, Uppland, Västmanland och Sörmland samt Riksidrottsförbundet och Parasport Sverige.

Varje kväll anordnas föreläsningar och panelsamtal kring olika ämnen som rör parasport, till exempel Barns tankar kring parasport och Att starta och driva parasportverksamhet. Alla föreläsningar och samtal är digitala, så man kan medverka var man än befinner sig.

Det går även att testa på olika parasporter under veckan när parasportdistrikten bjuder in till prova-på-kvällar.

Hela schemat hittar du här.

Relaterade nyheter

Para Karlstad
2024 – ett historiskt år för parafriidrotten

2024 kommer bli ett stort år för parafriidrotten. I år anordnas Virtus-EM, europamästerskap för personer med intellektuell funktionsnedsättning, i Sverige. I och med detta ärofyllda uppdrag samt en så stor tävling på hemmaplan kommer Svensk Friidrott…

LÄS MER