Annons

Annons

I dag hävs coronarestriktionerna – ”En glädjens dag!”

Från och med i dag hävs alla coronarestriktioner. ”En glädjens dag! Nu kan vi återigen träna, tävla och leva friidrott som vi vill”, säger generalsekreterare Stefan Olsson, som samtidigt betonar vikten av att fortsatt följa de allmänna råden.

Smittspridningen ligger kvar på en låg nivå och onsdagen den 29 september går till historien som dagen då Sverige öppnade på nytt. Framöver finns exempelvis inga restriktioner gällande antalet deltagare eller åskådare och Svensk Friidrotts verksamhet kan nu bedrivas i princip som vanligt. Men, det finns alltid ett men.

- Det här är givetvis en fantastisk dag för svensk idrott i stort, liksom för hela samhället. Pandemin har orsakat så mycket skada och lidande, men nu kan vi återigen andas, glädjas och leva våra liv i princip som vi vill. Men; det är viktigt att alla fortsatt tar sitt personliga ansvar och följer de allmänna råd som ligger kvar, liksom att vi i vår dagliga verksamhet behåller de goda vanor som pandemin faktiskt också har medfört, säger Stefan Olsson, som fortsätter:

- Jag tycker att vi som idrott gemensamt har tagit ett stort ansvar under pandemin men också varit kreativa och lärt oss en hel del nya saker. Väl medveten om att många har haft det tufft har vi hållit ihop verksamheten på ett bra sätt och nu blickar vi framåt med optimism och gemensamma krafter.

Trots att många nu är vaccinerade och smittspridningen i Sverige är låg är pandemin fortsatt ett faktum. Därför finns alltjämt allmänna råd för att minska spridningen av covid-19 och Folkhälsomyndigheten har även sammanställt information till verksamheter, vilken syftar till att underlätta för individer att följa de allmänna råden.

/Mathias Karlsson

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER