Annons

Annons

Imponerade debut för FIK Färjestaden & Högby IF – toppar poängtabellen

Kraftmatningen (1) Succé i kvalet för Ölandsklubbarna FIK Färjestaden och Högby IF.

Med fyra kvaltillfällen kvar har nu 32 mixade lag tävlat i årets omgång av Kraftmätningen. Utöver dessa har också sju rena flicklag och tre pojklag samlat in poäng.

Kraftmätningen har funnits sedan 2005 och är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i nedre tonåren. I årets upplaga hittar vi flera föreningar som deltar för allra första gången: Högby IF, FIK Färjestaden, Finspångs AIK, IF Hagen, Mariestads AIF och IFK Nora.
Ölandsklubbarna FIK Färjestaden och Högby IF valde inför årets omgång att gå ihop och bilda ett pojklag tillsammans.
– Killarna har tränat tillsammans under flera år och det är roligt att de nu fick möjligheten att tävla i samma lag. Det stärker gemenskapen, säger Arne Svensson, FIK Färjestaden.

Den starka gemenskapen resulterade inte bara i en rolig tävling utan även en imponerande debut och slutpoäng på 14 353, ett resultat som tar upp dem i poängtoppen på pojksidan.
– Det var starka insatser i alla grenar och det är just det som är styrkan i den här gruppen. Vi har starka deltagare i alla grenar där alla lyfter och stöttar varandra, säger Arne Svensson.

”Väldigt glada över möjligheten”

Rånäs 4H är en förening som under Kraftmätningens första år ställde upp med lag flitigt. Sedan 2016 har de dock inte synts till i startlistorna, inte förrän till i år. I början av juni arrangerade Hammarby IF kvaltävling där nio lag tävlade, bland annat två aktiva från Rånäs 4H som bildade lag med Täby IS.
– Ungdomarna var väldigt nöjda. Min dotter Elsa hade hoppats på lite bättre egna prestationer för lagets skull, men hon gillar de flesta friidrottsgrenar så då passar Kraftmätningen väldigt bra, säger Marie Eriksson, Rånäs 4H.

Marie berättar att hemmaföreningen har väldigt få ungdomar födda 2008 som tränar och tävlar. Därför har dottern Elsa ett träningsutbyte med Täby IS ungdomar födda 08 för att få träna med jämnåriga. Annars tränar hon med dem födda 09-10 i hemmaklubben.
– När Kraftmätningen närmade sig kom möjligheten upp från Täbys sida att Elsa och en till från Rånäs kunde få delta i ett Täby-lag. Vi tog då med Filip, född 08:an i Rånäs och det blev ett Täby-Rånäs lag, säger Marie och fortsätter,
– Både Elsa och Filip var väldigt glada över möjligheten och kände sig mycket välkomna och inkluderade i laget, även om de kom från en annan förening.

Relaterade nyheter

Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER