Annons

Annons

Karin Grute Movin nominerad till vice-ordförande i European Athletics

KGM 2023 1 Karin Grute Movin.

Svensk Friidrott har nominerat IFK Lidingös Karin Grute Movin till vice-ordförande i det Europeiska friidrottsförbundet, European Athletics. Under inomhus-EM i Istanbul var de nominerade på plats för att tydliggöra och framföra sina kampanjer.

Från och med i år ska ordföranden och de tre vice-ordföranden bestå av två män och två kvinnor. Till Europaförbundets styrelse finns det 17 platser och totalt 29 nominerade. För rollen som vice-ordförande finns två kvinnor nominerade i form av Karin Grute Movin och brittiska Cherry Alexander så chansen att vi får en svensk vice-ordförande i European Athletics är stor.

Karin tillhör IFK Lidingös friidrottsklubb och sitter i Svensk Friidrotts styrelse, hon har under den senaste mandatperioden varit styrelseledamot i European Athletics Council och är en av sex styrelsemedlemmar i Executive Board/direktionen.

Karins arbete inom European Athletics har varit uppskattat och det har sedan länge varit känt att Karin har ambitioner att kandidera till vice-ordförande inom förbundet.

– Jag känner att jag har gjort mycket nytta och är mycket tacksam för att Svensk Friidrott har förtroende och vill nominera mig för ännu en period och att Europeiska förbundet vill se mig fortsätta arbetet att stärka friidrotten, säger Karin Grute Movin.

– För att skapa förutsättning att bli omvald har vi lagt upp kampanjen strategiskt som säkrar en position. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta ytterligare fyra år.

Karin var generalsekreterare för U20-EM i Eskilstuna 2015 och ordförande för U23-EM i Gävle 2019, evenemang som European Athletics uppskattar mycket och som det ofta refereras till.

Den 22 april får vi veta om Karin blir en av European Athletics vice-ordföranden.

Karin Grute Movin är tillsammans med Cherry Alexander, Storbritannien, de två kvinnor som är nominerade till vice-ordförande i European Athletics. Här tillsammans med Erich Teigamägi, Estland, och Marton Gyulai, Ungern.

Relaterade nyheter

Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER