Annons

Karin Grute Movin vice ordförande i EA: "Otroligt glad"

Karin Grute Movin (1) Karin Grute Movin.

Under lördagen valdes Karin Grute Movin till vice ordförande i European Athletics. "Jag är otroligt glad över förtroendet", säger Karin.

Annons

På European Athletics kongress i Belgrad valdes under lördagen en ny styrelse. Bulgaren Dobromir Karamarinov omvaldes som ordförande och samtidigt valdes tre vice ordförande: brittiskan Cherry Alexander, fransmannen Jean Gracia och så då Karin Grute Movin, som under den senaste mandatperioden varit styrelseledamot i EA:s Council.

"Väldigt motiverad"

- Jag är otroligt glad över förtroendet och väldigt motiverad att fortsätta jobba för att utveckla och stärka friidrotten i hela Europa, säger Karin som  arbetar i Svenska Friidrottsförbundets styrelse sedan 2017 och har sin klubbtillhörighet i IFK Lidingö.

- Jag vill verkligen vara med att påverka och det är viktigt för Svensk Friidrott att vi finns med internationellt. Kul och viktigt också att mina nordiska kollegor Antti Pihlakoski och Anne Farseth valdes in som ledamöter.

"Historiskt positiv dag"

Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers:

- Svenska Friidrottsförbundet är mycket glada och riktar ett stort grattis till Karin! Jag vet att hon kommer fortsätta att arbeta hårt och resultatinriktat för att stärka friidrotten i Europa. Detta är en historiskt positiv dag, både för Karin och det internationella arbetet inom Svensk Friidrott.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Junioren Moa Granat
Nytt digitalt övergångssystem på gång

Det kommer att bli enklare att registrera klubbövergångar framöver, när Svensk Friidrott lanserar ett nytt digitalt system. Läs mer om vad som gäller och vad som krävs från er som föreningar för att det ska funka.

LÄS MER