Annons

Klart för final i Kraftmätningen - Täby arrangerar

IFK Helsingborg IFK Helsingborg är ett av lagen som tog sig vidare från kvalomgången.

Mellan maj och juli genomfördes 27 kvaltävlingar i Kraftmätningen där totalt 57 lag deltog. Efter lättade restriktioner för idrottsevenemang står det nu klart att finalen kan genomföras gemensamt på en plats likt tidigare år.

Annons

För fjärde gången står Täby IS som arrangör för arrangemanget:

– Det känns fantastiskt att kunna arrangera Kraftmätningsfinalen i fullskaligt format och extra roligt att få vara en av de första ungdomstävlingarna som kan köras i ett stort och hyfsat ordinarie format efter coronapandemin. Vi hoppas att alla lag som har kvalat in kommer uppskatta det lika mycket som vi som arrangör gör, säger tävlingsansvarig Adam Eckerberg.

”Brukar vara väldigt bra stämning”

Finalen genomförs på Tibblevallen i Täby samma helg som Finnkampen, 4-5 september. Precis som tidigare år är det 16 mixlag och fyra pojk-och flicklag som gör upp om medaljerna. Både Hammarby IF och Turebergs FK kvalade in med två lag var till finalen.

– Det speciella med Kraftmätningen som också gör den extra rolig är att det är en lagtävling. Det märks att det finns en tydlig laganda under finalhelgen, vilket också gör att det brukar vara väldigt bra stämning på tävlingen. Men det är såklart också väldigt roligt att det kommer lag från hela Sverige som möts här i Täby, säger Adam Eckerberg.

Annons

All information om finalen 2021 finns samlat här.

Alla resultat och kvalade lag här

Segrande lag från 2006 och framåt

/Frida Hogstrand

Annons

Annons

Relaterade nyheter