Annons

Annons

Nu går det att söka återstartsstöd för motionslopp

Aterstartsstod Från Kungsholmen runt.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Många motionslopp tappade deltagare under pandemiåren, och nu finns det möjlighet att få ekonomiskt stöd för att få tillbaka deltagarna igen. Här hittar du det du behöver veta om Back on track – återstartsstöd för motionslopp.

Glädjande besked till alla motionsloppsarrangörer! Nu är det möjligt att söka ett återstartsstöd för att få i gång våra motionslopp igen. Bidraget ska användas till att täcka delar eller alla kostnader i samband med aktiviteter relaterat till arrangemang av ett motionslopp under 2023. Bidraget syftar till att försöka komma tillbaka till 2019 års deltagarnivå igen och består av en fast och en rörlig del. Den rörliga delen beräknas på det deltagartapp loppet eller loppen haft år 2022 jämfört med år 2019.

Den fasta delen går att ansöka om oavsett historik för ett specifikt lopp. För att komplettera ansökan med den rörliga delen behöver ni som arrangör sammanställa deltagarnivåerna för 2019 respektive 2022 och räkna ut eventuellt deltagartapp.

Här kan du läsa mer om återstartsstödet och vad som gäller för ansökan.

/Jenny Sundqvist

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER