Annons

Annons

Nya rekord i Kraftmätningen 17 år

Turbergs FK Kraftmätningen 17 År Turebergs mixade lag tog hem segern under söndagens Kraftmätning.

FOTO: FRIDA HOGSTRAND

Under 2020 och 2021 valde vi att ställa in Kraftmätningen 17 år på grund av pandemin. Efter två års väntan fick arrangörsföreningen Turebergs FK äntligen hälsa lagen välkomna till Sollentuna.

Till skillnad från 15-åringarnas Kraftmätning genomförs 17-åringarnas tävling direkt i en final. Nio föreningar fanns med i startlistan och totalt 12 lag. Bland föreningarna fanns representation från distrikten Gotland-Stockholm, Göteborg, Skåne, Södra Svealand och Östsvenska.

Sedan starten av 17-årstävlingen har vi tidigare lyckats locka 11 lag till tävlingen, ett rekord som nu alltså raderades ut. Men det var inte bara i antalet startade lag där rekord sattes. Regerade mästarna Turebergs FK kom med hela tre mixade lag till start och trots ett antal strykningar lyckades klubben försvara titeln från 2019 och dessutom slå den tidigare högt noterade poängen, satt 2018 av AIK. Med 25 837 p tog Turebergs FK hem guldet före IF Göta Karlstad på 23 367p och bronset i mixade klassen gick till debuterande IFK Lund på 20 986p.

Danderyds SK i en lyckad debut
En annan klubb som också deltog för första gången i Kraftmätningen var Danderyds SK. Klubben ställde upp med ett pojklag som inte bara testade tävlingsformen utan också tog hem tävlingen i klassen. Med 10 037p tar Danderyd sig in som trea genom tiderna i pojkklassen. Söndagens andraplats gick till Turebergs FK lag 1 och brons till IFK Lund.

Rekordraketen
Förutom rekordet i den mixade klassen slog även Turebergs tjejer in som etta på listan över högst noterade poäng genom alla tider. Med totalpoängen 10 441p vann de över silvermedaljörerna IF Göta Karlstad och bronstagarna Ljungby FIK. En fin prestation av Ljungby som tog hem sin första medalj i Kraftmätningssammanhang.  

Resultat via arrangörens hemsida

/Frida Hogstrand

Relaterade nyheter

Nestle
Nestléspelen får fler barn i rörelse

Nestléspelen är ett bra sätt att få fler barn att hitta till friidrotten. I Eskilstuna har man framgångsrikt testat konceptet: ”Vi kör Nestléspelen för att få fler barn att prova på friidrott”.

LÄS MER
Floraspelen 40M2
Skellefteås framgångsrecept med Nestléspelen

Tre tillfällen med olika karaktär och upplägg gav en fantastisk spridning och framgång för Skellefteå AIK när de arrangerade Nestléspelen. Vid första tillfället, 30 oktober, lockade de hela 150 deltagare som då fick chansen att prova friidrott i form…

LÄS MER